Bu haber kez okundu.

İbrahim Hakkı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Fen ve Sosyal Bilimler Programına Geçiyor
banner229

Siirt İl Milli Eğitim Müdürü Fethi Suay, 2017-2018 eğitim öğretim yılından itibaren Siirt İbrahim Hakkı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Fen ve Sosyal Bilimler Programı uygulayan Anadolu imam hatip liseleri kapsamına alındığını bildirdi.

Suay, okulun fiziki ve donanım bakımından bölgemizin en avantajlı okullarından birisi olarak bu program ile birlikte öğrencilerin akademik anlamda daha iyi yerlere geleceği ön görüldüğünü aktardı.

Proje okulu olmayan fakat 11. ve 12. Sınıflarda sosyal ve fen lisesi bölümleri eklendiğini belirten Suay, şöyle konuştu:“Yani öğrencilerimiz ben ileride hukuk okumak istiyorum, Siyasal okumak istiyorum diyorsa sosyale yönelecek, ben tıp okumak istiyorum diyorsa fen bilimlerine yönelik programlardan faydalanabilecek ve haftada 17 saat burada ders görmüş olacak. Proje okullarından ayrı tutmak lazım bunu. Proje okullarında hazırlık sınıfı olur. 9 ve 10. Sınıflarda da bunun telafisi yapılacak kurslarla olacak. Hafta sonu okulumuzda yapılacak Fen ve Sosyal bölümleriyle ilgili kurslar yapılacak.”

Kamuoyunda akademik başarının somut göstergesi ise üniversiteye öğrenci yerleştirme oranı olarak değerlendirildiğini ifade eden Suay, “Bu nedenle bu program sayesinde gerek hafta içi derslerde, gerekse Yetiştirme ve Destekleme Kursları ile öğrencilerin üniversite giriş sınavlarında başarılı olacak şekilde hazırlanmasına dikkat edilecektir. Mesleki derslerin yoğunluğu azaltılıp Fen ve Sosyal Bilimler alanına yönelik dersler ağırlıkta olup bu durum üniversitelere yerleştirilmede için büyük avantaj olacaktır.” Dedi.

Suay, “Fen Bilimlerinde ve Sosyal Bilimlerde 11. sınıflarda 16 saat 12. sınıflarda ise 17 saat öğrencinin ilgi ve yeteneği doğrultusunda kendini geliştirebileceği sayısal veya sözel ders seçme imkânına sahip olacaktır.” Şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
yağmur 7 yıl önce

baya iyi bi sistemmiş

Avatar
Tarihçi kiz 7 yıl önce

Ben okulu bıraktım sırf okul dersleri yüzünden yenimi böyle birşey yaptılar şans

Avatar
esma özayin 7 yıl önce

okulda kapanmak şart mı?

Avatar
Merve 7 yıl önce

Hayir

Avatar
Merve 7 yıl önce

Hayir

Avatar
Sude su 7 yıl önce

Arapça olacak mı?

Avatar
Biri 7 yıl önce

Kapanmak şart değil ama kapanmak kötü bi şey deil bence şart olmalı

Avatar
yağmur 7 yıl önce

neden imam hatip lisesinin formalarını giyiyoruz ki sonuçta bizim okul ayrı lütfen değiştirilsin.