Bu haber kez okundu.

SİİRT’TE YOLLARDA VERGİ DENETİMLERİ DEVAM EDİYOR
banner229

Siirt Defterdarlığı Gelir Müdürlüğü denetim ekiplerince belge düzeni ve kayıt dışı ekonomi ile mücadele kapsamında vergi yol denetimleri  yapılıyor.

Yaygın ve yoğun vergi denetimi kapsamında yapılmakta olan yol denetimlerinin amacı, özellikle il içinde bulunan üretim merkezlerinde üretilip il içi veya başka illere dağıtımı yapılan her türlü ticari, sınai ve zirai malların taşıma güzerğahları ile başka illerde bulunan üretim merkezlerinde üretilmekle birlikte il içinde dağılımı yapılan veya ilden transit taşıması yapılan malların sevkiyatları ile şehirlerarası yolcu taşımacılığında belge düzeninin yerleştirilmesine katkı sağlanıyor.

Amaçlarının vatandaşı mağdur etmek olmadığını, ancak belge düzenleme sisteminin yerleştirilmesi için bu uygulamaların da yapılmasının şart olduğunun altını çizdiler. 

Denetlemeler esnasında ticari araçların fatura, irsaliye (sevk-taşıma) başta olmak üzere diğer hususlar denetlenmekte olup  bundan sonra uygulamaların daha da sıkılaşacağı ifade edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.