Bu haber kez okundu.

Siirt’te Sel Sonrası Temizlik ve Hasar Tespit Çalışması
banner229

Kent merkezinde dün akşam saatlerinde sağanak yağış etkili oldu. 
Siirt Belediyesi, il merkezinde etkili olan kuvvetli sağanak yağışı ve dolu yağışı sonrası oluşan su baskınlarına anında müdahale etti. 
Siirt Belediyesi selin zarar verdiği mahalle ve caddelerde yoğun bir çalışma başlattı.
Tillo ilçesinde bir heyelan ihbarının alınması üzerine, AFAD ve İl Özel idaresi ekipleri iş makinaları ile olaya müdahalede bulundu. Kent merkezinde ise 63 su baskını yaşandı.
Farklı noktalardan gelen su baskını ihbarı üzerine Siirt Belediyesi ekipleri harekete geçti. İtfaiye ekipleri, yerleşim alanlarında su tahliyesi yaptı, SİSKİ, Fen İşleri ile Ulaştırma Müdürlüğüne bağlı ekipler ise selden etkilenen mahallelerde çamur temizliği ve mahalle yollarında bakım-onarım çalışması başlattı. Yetkililer, herhangi bir mağduriyet yaşanmaması için onlarca iş makinası ve personelin ise çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti. 
Selin etkilediği bölgelerde su tahliyesi ve temizlik çalışmalarına aralıksız devam edilmektedir.
SEL VE HEYELANIN ARDINDAN HASAR TESPİT ÇALIŞMALARINA BAŞLANDI
21 Ekim Cuma günü akşam saatlerinde şiddetini arttıran yağışlar sonucu il merkezinde iş yeri ve evlerde çok sayıda su taşkını meydana gelmiştir.
Vatandaşlarımızın mağduriyetlerini gidermek, zarar/ziyanlarını karşılamak amacıyla AFAD koordinasyonunda, Siirt Defterdarlığı, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü, Siirt Belediyesi ve ilgili birimlerden oluşan hasar tespit komisyonu, sahada çalışmalara başladı.








Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Misafir 1 yıl önce

Memleketinizde bir müddettir misafir olarak bulunuyorum özellikle ilgi alanımın bir parçası olarak gittiğim illerde mahalli basının haber sitelerini uzun uzun takip ediyorum ne acıki buradada bir çok yerden farklı değil memleketin gerçek sorunlarını yazmaktan uzak yetkili ve etkililere yakın bu gibilerini bol bol övgü ve reklam gibi haberleri yapılıyor vatandaşlarla görüşüp sorguladığımda bunu teyit ettiler bir iki kişi dışında aynen dediğiniz gibi cevabını aldım unutulmamalıki makamlar geçici ama vatandaşın gönlünde yer almak kalıcı ve duaya sebeptir bu dikkate alınmalı bence yakında burdan ayrılacağım ama vurada baklantım olduğu için takipte olacağım