Bu haber kez okundu.

Trabzonspor, Siirtli İş İnsanı Rahmetli Tevfik Yeşilbaş'ın Adını Müzede Yaşatıyor
banner229

Rahmetli İş İnsanı Tevfik Yeşilbaş’ın 50 yıllık 90 bin parça eşyadan oluşan koleksiyonunda bulunan 1974-1975 yılları arasında 1.Lige çıktığında Tekel tarafından üretilen sigarayı Trabzonspora göndererek müzede sergilenmeye başlandı.

Trabzonspor müzesinde sergilenen Sigara paketinin üzerinde, Siirtli İş İnsanı Rahmetli Tevfik Yeşilbaş’ın müzemize armağanı olan 1974/1975 1.Lig ilk yılımız için Tekel tarafından üretilen gelir getirici tütün içeriği oğlu Barış Yeşilbaş’ın katkılarıyla gönderildiği belirtildi.

Oğlu Barış Yeşilbaş, Trabzonsporun 1974/1975 1.Ligin ilk yılına özel Tekel tarafından üretilen gelir getirici tütün içeriği paketi kendilerine gönderdiğini ve rahmetli babam Tevfik Yeşilbaş adına müzede sergilendiğini söyledi.

Oğlu Barış Yeşilbaş, Rahmetli babam Tevfik Yeşilbaş’ın 50 yıllık 90 bin parça eşyadan oluşan koleksiyonunda 150 ülkenin her türlü parası, pul ve sigara çeşidi vardı. Rahmetli babamın koleksiyonumda ülkemiz başta olmak üzere dünyanın çeşitli ülkelerine ait bir ton civarında madeni paranın yanı sıra, Yine dünyanın birçok ülkesine ve ülkemize ait binlerce kağıt para vardı. Özellikle ülkemize ait paralar çok.

Cumhuriyetin ilk yıllarında Arapça harflerle basılan paralardan tutun üzerinde İsmet İnönü’nün resimleri basılı paralara kadar çok değişik paralar var. Çok sayıda pul albümü var. Bunların arasında damga basılmış ve kullanılmamış damgasız pullar da bulunuyor. Yine dünyanın birçok ülkesine ve ülkemize ait 7 bin civarında sigara paketi bulunuyor.

Binlerce taş plak, ses ve görüntü kaseti, ülkemizde yayınlanan büyük gazetelerin 50 yıllık arşivi bulunuyor. Gazetelerin hepsi ciltlenmiş durumda. Yine aynı şekilde dergiler, kitaplar bulunuyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.