Bu haber kez okundu.

Siirt Üniversitesinde Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası Eğitim Kursu Tamamlandı
banner229

Siirt Üniversitesi Deney Hayvanları Uygulama ve Araştırma Merkezi (DEHAM) tarafından 15-24 Nisan 2024 tarihleri arasında “1. Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası Eğitim Kursu”nun ilki düzenlendi.  
Koordinatörlüğünü DEHAM Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Günsel Kirman’ın yaptığı teorik ve uygulamalı derslerin verildiği kursa 28 kursiyer katıldı.
Teorik dersler, Siirt Üniversitesi Veteriner Fakültesi öğretim üyelerinden oluşan 15 farklı eğitmen tarafından verilirken; uygulamalı dersler ise Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Aydın Ketani, Doç. Dr. Zelal Karakoç ve Arş. Gör. Nazan Baksi tarafından verildi.
 Eğitimin amacı hakkında bilgi veren DEHAM Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Günsel Kirman, “Yeni tedavi yöntemleri, hastalıkların tedavisinde kullanılacak yeni ilaçların keşfinde deney hayvanlarında uygulanacak girişimler hakkında bilgi ve becerilerin kazandırılması ve bilimsel çalışmalarda kullanımının öğretilmesidir.” dedi.  
Kursun kapanış dersine katılarak hocalarımıza ve kursiyerlere başarılar dileyen Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak, “Siirt Üniversitesi olarak Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası Eğitim Kursu’nun ilkinin tamamlanmış olmasının mutluluğunu yaşıyoruz.
Bu noktada hem Üniversitemizin akademik personeline hem de bizlere ilkini gerçekleştirdiğimiz bu kursta bilgi birikimleri ile destek olan Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Aydın Ketani, Doç. Dr. Zelal Karakoç ve Arş. Gör. Nazan Baksi hocalarımıza çok teşekkür ediyorum.
Üniversitemize ve tüm kursiyerlerimize Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası Eğitim Kursu’nun hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.