Bu haber kez okundu.

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı Bakan Işıkhan’ın Katılımıyla Gerçekleştirildi
banner229

Vali Dr. Kemal Kızılkaya, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan başkanlığında, 81 İl Valisi ve kurul üyelerinin katılımıyla Video Konferans Sistemi (VKS) üzerinden gerçekleştirilen "2024 Yılı 2. İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Olağan Toplantısı'na" katıldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan’ın çevrimiçi olarak katıldığı “İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2024 Yılı 2. Toplantısı” Valilik toplantı salonunda Vali Dr. Kemal Kızılkaya başkanlığında gerçekleştirildi.

81 ilde aynı anda gerçekleştirilen toplantıya çevrimiçi olarak katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan yaptığı konuşmasında; Türkiye’de istihdam verilerini paylaşarak istihdamı destekleyici politikalar, işsizlikle mücadele, yereldeki uyum ve çalışmaların önemine dikkat çekti.

Bakan Işıkhan’ın konuşmasının ardından devam eden “İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısında” İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu üyeleri tarafından; Siirt’teki istihdam ve mesleki eğitim alanındaki gelişmeler değerlendirip sunumlar yapıldı.
İstihdam durumu, yabancı işçiler, açık işler ve işlere yerleştirme sayıları, aktif ve pasif işgücü üzerine görüş alışverişinde bulundu.

Vali Kızılkaya, mesleki eğitim başta olmak üzere istihdamın arttırılması yönünde neler yapılabileceği konularıyla ilgili katılımcıların görüş ve önerilerini dinleyerek; İlimizin, ekonomisine ve dolayısıyla istihdamına katkı sağlayabilecek bütün faktörleri ve imkanları değerlendirmesi noktasında talimatlar verdi.

Toplantıya; Siirt Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Cemalettin Erdemci, Siirt Milli Eğitim Müdürü Salih Sadoğlu, İŞKUR Müdürü Ömer Aslan, Özel İdare Genel Sekreteri Hıfzullah Canpolat, Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili  Fuat Özgür Çalapkulu, Siirt Esnaf ve Sanatkarlar Oda Başkanı Cemal Koyuncu,KOSGEB İl Müdürü Ömer Erkılıç, Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Habib Öner ve diğer kurum müdürleri katıldı.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.