Bu haber kez okundu.

MEB'den Milli Eğitim Şurası Açıklaması
banner229

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Millî Eğitim Şûrası Yönetmeliği ve MEB Şûrası ile ilgili açıklama yaptı. 
Bazı basın yayın organlarında yer alan Milli Eğitim şûrası Yönetmeliği'nin kaldırıldığı ve MEB Şürası'nin artık toplanmayacağı yönündeki haberler gerçeği yansıtmamaktadır.

Zira 10 Aralik 2022 tarih ve 32039 sayıli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Talim ve Terbiye Kurulu Başkanliği Yönetmeliği'nin 6 ve 16'nci maddeleri kapsamanda hazırlanan "Milli Eğitim Şurası Yönergesi", Mart 2024 tarih ve 2796 sayıli Tebliğler Dergisi'nde yayımlanmıştır. Böylece Milli Eğitim Şurası ile ilgili çalışmalar, Milli Eğitim Şurası Yönergesi ile yürütülecektir.

Dolayısiyla mülga duruma düşen Milli Eğitim Şürası Yönetmeliği'nin Yürürlükten Kaldırilmasina Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlükten kaldırılmıştır.

1921 yılında Maarif Kongresi adı altında Anadolu'nun işgal altında olmayan bölgelerinden heyetlerin katilimiyle başlayan, eğitimle alakali meselelerin ilgili taraflarca görüşülmesi hususu yillar içinde şüra toplantilarina dönüşmüstür. Bugüne kadar Türk milli eğitim sisteminin tarihinde ve gelişiminde önemli roller alan 20 Milli Eğitim Şürası gerçekleştirilmiştir.

Ayrica Bakanlığımızın ilgili birimlerince 21. Milli Eğitim Şürasi'nin düzenlenmesi amacıyla yapılan hazırlıklarda önemli bir aşamaya gelinmiş; "dijital vatandaşlık, kültürel mirasın teknolojik aktarımı, eğitimde yapay zekā, öğretmen ve yönetici yetiştirme ve mesleki gelişimde dönüşüm, yeni teknolojiler ve öğrenme ortamlarının dönüşümü, eğitimde yeşil dönüşüm ve teknolojik sürdürülebilirlik, teknoloji kullanımı ve etik, eğitim teknolojilerinde erişilebilirlik ve kapsayıcılık" gibi birçok başlıkta istişareler için teknik ön çalışmaların planlanması tamamlanmış durumdadır. Bakanlığımızın bilimsel danışma kurulu olan şûra, evrensel değer ve standartlar göz önünde bulundurularak kalite, eşitlik ve etkililik ilkeleri ile milli ve toplumsal değerlere dayalı bir Türk milli eğitim sistemini geliştirmek amacina katki sağlamak ve niteliği yükseltmek için eğitim öğretimle ilgili konulari tetkik etmeye ve tavsiye kararlari almak üzere toplanmaya devam edecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.