Bu haber kez okundu.

Türkiye'den Ürdün'e, Siirt-Şırnak'tan Amman'a Bir Kültür Köprüsü
banner229

Kültürden Kültüre Bir Kardeşlik Köprüsü projesi kapsamında Ürdün’ün Amman şehrine giden Siirt Gençlik Spor İl Müdürlüğüne bağlı Şube Müdürleri Mehmet Muhdi ELDEMİR, Levent OBUZ ve Gönüllü Gençlerden oluşan ekip Amman’daki gençler ile birlikte bir çalıştay programı düzenledi. 
Günümüzün birbirine bağlı dünyasında, her yerde farklı kültürlerden insanlarla karşılaşma olasılığımız oldukça yüksektir.
Bu yüzden farklı kültürleri, anlamak, öğrenmek ve saygı duymak artık almamız gereken önemli ve ilk derslerden biri olmuştur.
Kültürler arası öğrenme insanoğlu için bu kadar önemliyken bunun genç bireyler için çok daha fazla önemli olduğu unutulmamalıdır. Çünkü toplumda en dinamik kültür elçileri gençlerdir. Gençlerin kültür ve kültür aracılığıyla küreselleşmeye kattığı değer de çok önemlidir.
Bu yüzden projemiz vesilesiyle gençlerin katılımı ile kültürden kültüre, Türkiye'den Ürdün'e, Siirt-Şırnak'tan Amman'a bir kültür köprüsü kuracağız.
Bu vesileyle Ürdün'de ki proje ortağımızla sözlü ve yazılı bir kültürler arası öğrenme çalışması gerçekleştireceğinin altı çizildi.
Çalıştay Gençlik ve Gönüllülük, Kültürel Öğrenme , Kültürel Köprü Kurmak üzere 4 başlıkta yapıldı. 
Çalıştay sonunda her masa sunum yaptı ve bu çalışmalar rapor haline getirildi.






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
M.Musa atiko 1 hafta önce

Ne kadarda kardeşlik bağı kurduk rize trabzon şimdide ürdün amman rize bize bir porsiyon hamsi yedirdi 5 liralık biz onlara 100 gram fıstık yedirdik 30 lira ticarete v e kardeşliğe bakın bunu tesis ettiren akıllar tozlu raflardamı