Bu haber kez okundu.

Siirt'in Tarihi Ulu Camii'ye Ziyaretçi Akını
banner229

Siirt'te inanç turizminde önemli bir yeri olan tarihi Ulu Camii'nde ziyaretçi yoğunluğu yaşanmaya başladı.

Yurt içi  ve yurt dışından, Güneydoğu anadolu bölgesine olan rağbetten sonra Siirt'te de yerli turist sayısında bir hayli artış yaşanmaya başladı.

Kent turizminin önemli uğrak noktalarından biri olan tarihi ulu camiine rağbet arttı. Büyük Selçuklu döneminin yapıldığı beliritilen camii'yi görmek için yerli turistler yoğunluk oluşturmaya devam ediyor.
Özellikle tur şirketlerinin Siirt'in tarihi ve doğal alanlarına düzenledikleri turlar doğrultusunda, Karakol Mahallesinde bulunan Ulu Cami'de olumlu yönden etkilendi.

Gelen ziyaretçileri ağırlayan Ulu Camii imam hatibi Nezir Obut, "Ulu Cami’ye ziyaretçi akını Ecdad yadigarı Tarihi ulu Cami’ye ziyaretçi akını devam ediyor. Selçuklu Mimari Tarihi Ulu Cami gün boyu il dışı ve il içinden yoğun ziyaretçi’yi ağırlarken, bugün Ankara ilinden gelen misafirlerlerimize Caminin mimarisi Tarihi hakkında bilgi verildi." dedi.




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.