Bu haber kez okundu.

AK Parti Siirt İl Başkanlığı, Siirt Belediyesi Tarafından Açıklanan Meclis Kararlarının Oybirliği İle Alındığı İfadesini Yalanladı
banner229

AK Parti Siirt İl Başkanlığı, yaptığı yazılı açıklamayla dün yayınlanan 2024 Mayıs ayı Siirt Belediye Meclis kararlarında kullanılan "oy birliği" şeklindeki ifadeleri yalanladı.

Siirt Belediyesi, 2024 Mayıs ayı kararlarını dün gece kendi web sitesi üzerinden duyurdu. Depremzedelere verilen ücretsiz ulaşım desteğinin kesilmesi, Siirt Müftülüğü tarafından Kur’an kursu olarak kullanılan bina ve Siirt Ülkü Ocakları tarafından kullanılan binanın tahsisinin geri alınması gibi birçok karar Siirt Belediye Meclisinde onaylandı.

OY BİRLİĞİ İLE DEĞİL, OY ÇOKLUĞU İLE KARAR ALINDI

AK Parti Siirt İl Başkanı Av. Bahri Caner Özturan yaptığı yazılı açıklamayla dün açıklanan 2024 Mayıs ayı Siirt Belediye Meclis kararlarında kullanılan "oy birliği" ifadelerinin gerçeği yansıtmadığını, Ulus mahallesinde bulunan Kuran Kursu'nun ve Ülkü Ocakları'nın tahsisinin iptaliyle tekrardan belediyeye alınması kararının "oy çokluğu" ile alındığını belirterek, Dem Partili Siirt Belediyesi’nin Meclis Kararını gerçeğe aykırı olarak ilan etmesini, Belediye Meclis Üyelerinin iradesinin karara ve basına yanlış yansıtılmasını kınadı.

Siirt Belediye Meclisi tarafından gerçekleştirilen 2024 Mayıs ayı toplantısında Ulus mahallesinde bulunan Kur-an’ı Kerim Kursu binasının ve Ülkü Ocakları tarafından kullanılan binanın tahsisinin iptaliyle tekrar belediyeye alınması kararları "oy çokluğu" ile alınmasına rağmen Dem Partili Siirt Belediyesi tarafından Meclis Kararlarının gerçeğe aykırı olarak ‘oy birliği’ ile alındığı ilan edilmiş ve toplantı tutanakları gerçeğe aykırı bir şekilde düzenlenmiş olup Belediye Meclis Üyelerinin iradesinin karara ve basına yanlış yansıtılmasını kınıyoruz.

Ayrıca yardıma ve bakıma muhtaç durumdaki yaklaşık 150 aileye gerçekleştirilen günlük yemek dağıtım faaliyetine yönetime gelir gelmez son veren Dem Partili Siirt Belediyesinin tekrar yardıma ve bakıma muhtaç vatandaşlarımıza yemek desteğini başlatması için Belediye Meclis Üyelerimiz tarafından gündeme getirilen talebimiz oylamaya dahi sunulmamıştır.

Tüm bu hususlara ilişkin yasal süreçlerin takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla bildiririz.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.