Bu haber kez okundu.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Törenlerle Kutlanacak
banner229

"Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 105. yıl dönümü, ilimizde de çeşitli törenlerle kutlanacak.

“Cumhuriyetimizin ve geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin tarih bilinci, milli ruh ve şuur kazanmaları, toplumla bütünleşmelerini, çeşitli sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere aktif olarak katılmalarını sağlamak amacıyla "Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı" ile çeşitli tören ve etkinliklerle kutlanacaktır.

Bayram nedeniyle, 18 Mayıs Perşembe günü saat 12.00'den itibaren kamu kurum ve kuruluşları ile özel kuruluşlara ait binalar, meskenler, işyerleri, tören alanları, cadde ve meydanlar bayraklarla donatılacak, okul bahçelerindeki Atatürk büstleri çiçeklerle süslenecektir.

Törenlere; 19 Mayıs Pazar günü saat 09.00'da Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlanacak.

Bayram törenleri ise aynı gün saat 11:00'de "Yeni İl Emniyet Müdürlüğü arkasında bulunan Yeni Spor Salonunda başlayacak. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapılacak.

Törende; gençlik adına konuşma, gençlik şiirlerinin okunması, jimnastik, judo ve taekwondo gösterileri düzenlenecek.

Halk oyunları gösterisi ile devam edecek programda, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verilmesinin ardından tören sona erecektir.

Bu anlamlı günü gençliğimize emanet eden başta Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, İstiklal savaşımızın şehit ve gazilerini, isimsiz kahramanlarını rahmetle ve minnetle anıyoruz.

Geleceğimizin teminatı gençlerimizin ve tüm milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.