Bu haber kez okundu.

3. Ligde Küme Düşen Takımların Federasyona Ortak Çağrısı
banner229

TFF 3. Lig’de aralarında temsilcimiz Siirt İl Özel Sporunda bulunduğu, küme düşen 12 takım; ortak yayınladıkları basın açıklamasıyla federasyona çağrıda bulundu.

Geçtiğimiz sezon TFF 3. Lig’de ki dört grupta mücadele eden ve sezon sonunda küme düşen toplam 12 takım, Türkiye Futbol Federasyonuna 3. Ligde ki takım sayısının artırılması için hazırladıkları ortak basın açıklamasını yayınladı.

Aralarında TFF 3. Lig 3. Grupta mücadele eden ve grubunu 13. sırada tamamlayarak küme düşen temsilcimiz Siirt İl Özel Sporunda bulunduğu 12 takım, liglerdeki rekabetin artırılması ve takımlar arasındaki dengeyi sağlamak için TFF yetkilileriyle görüşmeler yaparak 3. Lig'deki takım sayısının artırılmasını talep etti.

Konu ile ilgili yapılan ortak basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi; “Geçtiğimiz sezon 3. Lig'de mücadele eden ve küme düşen 12 takım adına bir araya gelerek önemli bir konuyu dile getirmek istiyoruz. Bildiğiniz gibi, 3. Lig'de mücadele etmek zorlu bir süreçtir ve her takımın hedefi ligde kalmak ve başarılı olmaktır. Ancak, bu sezon 15 er takımlı 4 gurupta oynanan ve son sezon sonunda her guruptan 3 er takımın toplamda ise 12 takımın küme düşmesiyle birlikte, ligdeki rekabetin artırılması ve takımlar arasındaki dengeyi sağlamak için önümüzdeki sezon 3. Lig'deki takım sayısının artırılmasının gerekliliği üzerine durmak istiyoruz.

Bu sezon Bal liginde guruplarını 2nci bitiren takımlarımızın da böyle bir hazırlık içerisinde olduğunu ve 3. lige kabul edilmeleri yönünde bir çalışma yaptıklarını yakından takip ediyoruz. Bu doğrultuda, federasyon yetkilileriyle görüşmeler yaparak 3. Lig'deki takım sayısının artırılmasını talep ediyoruz.

Daha fazla takımın ligde yer alması, gurupların 15 er takım ile değil de 18 er takımla oynanması hem rekabetin artmasına hem de genç futbolcuların daha fazla fırsat bulmasına olanak sağlayacaktır. Spor camiası olarak, bu konuda alınacak olumlu adımların Türk futboluna katkı sağlayacağına inanıyoruz. T

akımlarımızın geleceği için bu önemli değişikliğin yapılmasını umuyoruz. Kamuoyunun ve futbolseverlerin desteğini arkamızda hissederek, önümüzdeki sezonun daha rekabetçi ve heyecan dolu geçmesini diliyoruz”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.