Bu haber kez okundu.

Alt Yapısı Hocası Ekrem Kurt, Siirt Spor ve Siirt Spor Altyapısına Destek Çağrısında Bulundu
banner229

Ekrem Kurt hocayla Siirt Spor’un altyapısıyla ilgili röportaj yaptık.

EKREM KURT HOCA İLE BERABERİZ, HOCAM KENDİNİZİ KISACA TANITIR MISINIZ?

Adım Muhammed Ekrem Kurt, 1989 doğumluyum Siirt’liyim, yaklaşık 4 yıldır İl Özel İdaresi Spor’un altyapısını kurmuş bulunuyoruz.
4 yıl içerisinde bayağı yol katlettik, 7 tane yaş grubumuz var. 2007, 2008, 2009, 2011, 2012 ve 2013 yaş gruplarımız var. Toplamda şu an 150 öğrencimiz ve yarışmacı gruplarımız var. 2007, 2008, 2009 yaş grupları ile Türkiye finallerine gittik, şampiyonluk maçında elendik.

SİİRT SPOR KÜME DÜŞTÜ, BUNUNLA İLGİLİ NELER SÖYLEMEK İSTERSİNİZ? 

YAŞADIĞINIZ SIKINTILARI DİLE GETİRİR MİSİNİZ?

Bayağı sıkıntılarımız var, şehir olarak futbol anlayışımız geri kaldı ve biliyorsunuz eskiden Köy Hizmetleri Spor vardı. Yaklaşık %80’i Siirtliydi. Öz kaynaklı futbolcularımız vardı ve maddi sıkıntılar yaşanmıyordu, bazen yaşandığında ise, Siirtliler ödüyordu ve bizde ilk altyapıyı kurduğumuzda bu hedefle kurduk, ama ne yazık ki yaklaşık 10-15 senedir her zaman 30 tane yabancı futbolcu alınır, bunlarla maddi sıkıntılar yaşanır, bir başarı elde edemezsiniz.
Biz buradan sayın valimizden, milletvekillerimizden bizlere destek vermelerini istiyoruz, biz bir öz kaynak kurduk ve 4 sene temelli bunların meyvelerini almaya başladık. Bizim şu an Ağrı’da, Mardin’de Amedspor’da, Siirt Spor’da birçok futbolcumuz var ve bütün bunlar 4 sene içerisinde oldu. Ama bizim hedefimiz 8 sene. Takımın %80’ini Siirtlilerden oluşturmak istiyoruz.
Takım düştü ve bu durum bizim için engel değil, futbol hiçbir zaman bitmeyecek, biz çok sağlam temellerle buradaki 150 öğrenci ile onları takip ederek öğrencileri deniyoruz ve en iyi futbolcuları Siirt Spor’a kazandırmak istiyoruz.
Olağanüstü bir ilgisizlik var ve nereye gidersek gidelim ilgileri dahi yok, ilgilenmiyorlar. Burada 150 öğrenciyi kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak büyük bir başarıdır, uyuşturucudan, kötü ortamlardan, sigaradan, kötü ortamlarından kurtarmak büyük bir başarıdır.
Spor birlik ve kardeşliktir, birleştiricidir ve biz birleştiriyoruz, kazandırıyoruz. Siirt Spor’a kazandırdıktan spordan sonra transfer etmek istiyoruz. Bizim amacımız budur, Siirtspor’a kazandırdığımız bu çocukları daha sonra transfer ederek para kazanacağız ve sağlam temellerle Siirtspor’u ayakta tutacağız.

SİİRT’TE FUTBOLDA BAŞARI SAĞLAMAK İÇİN NELER YAPILMASI GEREKİYOR?

Neler olması gerekir anlatayım, hocam çok güzel bir soru sordunuz. Birincisi futboldan anlayan kişiler olacak, ikincisi Siirtli olacaklar. Bu takımın geçmişteki sıkıntılarını bilen, tecrübeli insanlar olacak ki, bazı olumsuzluklarda tecrübelerini kullanarak bu olumsuzlukları bertaraf edecekler.
Bu nedenle tecrübeli kişiler olsa, hem yerli futbolcu, hem teknik heyet hem de yönetici olursa, maliyetlerde düşecektir. Çünkü futbol bir maliyettir ve maliyeti düşürerek kendi öz kaynaklarımızla takım kurmak ve başarılı olmak istiyoruz.

FUTBOLCULARIN DIŞARIDAN TRANSFER EDİLMELERİ NE İFADE EDİYOR?

Bizim amacımız oydu ve 4 senedir bir yol aldık, şu an 12 tane yerli öz kaynak oyuncumuz var. Bizim amacımız tabii yabancı futbolcularda olacak ve bunlar nokta transfer olacak. Bizim istediğimiz 5-6 nokta transferi dışarıdan yaparız, diğerlerinin tamamını yerli futbolculardan oluştururuz.
Burada çok ciddi ilerliyor ve çok iyi çalışıyoruz ve dışarıdaki hocalarla da görüşüyoruz. Bazen seminerlere katılıyoruz ve çok iyi eğitim alıyoruz, onları da geliştirdik ve kendilerine inanıyoruz. 6-7 sene sonra bu çocuklar Siirt Spor belki ligden düştü evet ama, bu çocukların, Siirtlilerin bu takımı yeniden çıkaracaklarına inanıyoruz .

HOCAM SON OLARAK ÇOCUĞUNU YETİŞTİRNMEK İSTEYENLERE NELER SÖYLEMEK İSTERSİNİZ?

Ben bu şehirde 7-8 sene profesyonel futbol oynadım, bir spor taraflarının karşısına çıktığımda o kadar heyecanlanıyorum ki, o kadar güzel bir duygu var ki, en güzel şey neydi? 5000-6 000 taraftar maça geliyordu. Her dilden, her meslekten insanlar maçlarımıza geliyordu. Beraber seviniyorlardı ve biz bunu devam ettirmek istiyoruz. Birlik ve beraberlik içerisinde olmalarını istiyoruz, tek dileğimiz bize destek olsunlar. Çok değil, devlet imkanlarının da biraz kullanılması gerekiyor.
Şehirler arası yolculuklarda şampiyonluğa giderken bir servis dahi verilmiyor ve esirgeniyor.  Böyle olunca büyük sıkıntılar çekiyor ve türlü senaryolarla deplasmanlara gidebilmek için servis tedarik etmeye çalışıyoruz.
Aslında çok fazla bir maddi destek istemiyoruz, sadece manevi desteklerini istiyoruz, bazen servis olur, bazen forma ve şort olur, top olur bu tür destekler istiyoruz. Altyapılarda maliyetler dışında çok fazla bir gider söz konusu değil, üst yapıda ise maliyetler biraz fazla ve bu durum onların gözlerini korkutuyor. Maliyetler çok yüksek değil, buna inansınlar, 6-7 sene sonra çok düşük maliyetlerle ve öz kaynaklarla maliyeti düşük futbolcular Siirt Spor’u yukarılara taşıyacak hale gelecektir.






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.