Bu haber kez okundu.

Emekli İmam-Hatip Nevzat Erdabakoğlu'nun Kaleminden; "Şeyh Muiniddin Aydın"
banner229

Siirt’te büyük mutasavvıf Şeyh El-Hazin’in torunu Şeyh Muhammed Kazım’ı anma etkinliklerinin 29.’su dün düzenlenen etkinliklerle anıldı.Emekli İmam-Hatip Nevzat Erdabakoğlu dünkü etkinliklerle ilgili duygularını paylaştı. 

.Emekli İmam-Hatip Nevzat Erdabakoğlu yaptığı paylaşımda;

DEĞERLİ DOSTLAR

"İlimizde ve bölgemizde herkesin gönlünde taht kuran kalbinde sevgisi bulunan rahmetli Şeyh Muhammed El Hazin Hazretlerinin torunlarından ilmiyle amil yaşayan kuran ve Peygamber sav’in sünnetlerini hayatında en güzel şekilde tatbik eden zamanının en büyük alimi rahmetli Şeyh Muhammed Kazım Hazretlerini anma haftasında sevenleri bir araya geldi.

Zira mübarek şeyh hazretleri zamanının en büyük alimi olmasına rağmen kendilerine dini konuda soru sorulduğunda  ilgili kitabı açarak cevap vermeye özen göstermiş ve bu konuda kıyamete kadar alimlere örnek olmuşlardır..

Ayrıca Peygamber Sav’in ve Ceddi Şeyh Muhammed El Hazin Hazretlerinin islamı tebliğ ve insanları  irşad etme konusundaki miraslarını  hayatlarında en güzel şekilde tatbik etmeye gayret göstererek ilimizin ve bölgemizin en ucra köylerine bile giderek dini mubini islamı anlatmış ve tebliğ etmeye gayret göstermişlerdir.

Cenabı Allah’a hamd ve senalar olsun ki bu günde rahmetli Şeyh Muhammed Kazım Hazretlerinin hem halifesi ve oğlu Olan Şeyh Muiniddin Hazretleri de  rahmetli dedesinin ve babasının izinde yürümekte bölge  halkının dertlerine ortak olmakta sıkıntılarını  çözme konusunda gece gündüz demeden dertlere derman olmaya insanlara hizmet etmeye ve irşad görevini de ilimiz  ilce ve  köylerini gezmekle kalmayıp bölgemizin diğer il ilçe ve köylerinde de islamı tebliğ ve irşad görevini yapmaktadır.

Rabbim kendilerine sağlık sıhhat ve afiyetler ihsan eylesin. rabbim bu hizmet dergahını kıyamete kadar payidar eylesin. Rabbim cümlemizi rahmetli Şeyh Muhammed El Hazin Hazretlerini ve soyundan  gelenlerı gerçek manada sevenlerden eylesin.

İslamı yaşamada Peygamber sav in sünnetlerini hayatımızda tatbik etme konusunda rahmetli Şeyh Muhammed Kazım Hazretlerini örnek alanlardan eylesin." İfadelerini kullandı.

Nevzat Erdabakoğlu
Emekli imam-hatip

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.