AFAD Siirt İl Müdürü Mehmet Cahit Akkoyun, kurumlar arası iş birliğini güçlendirmek ve afet anlarında daha koordineli hareket edebilmek amacıyla Siirt Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünü ziyaret etti.
Ziyarette İl Müdürü Akkoyun’a, İl Müdür Yardımcısı Şehmus Sevgili, Şube Müdürleri N. Erkan Yılmaz ve Rıdvan Baykut, Şef Nevzat Yıldız ile Sosyal Çalışmacı Muhammed Demir de eşlik etti.
İtfaiye Müdürü Misbah Yılmaz ve itfaiye personeli tarafından karşılanan heyet, gerçekleşen görüşmede başta yangınlar, anız yangınları ve depremler olmak üzere çeşitli afet durumlarında iş birliğinin önemi üzerinde durdu.
AFAD ve İtfaiye teşkilatlarının sahada omuz omuza görev yaptığı durumlarda zamanında ve etkili müdahalenin hayat kurtardığını belirten İl Müdürü Akkoyun, “Afetlere müdahale sürecinde başarılı sonuçlar elde edebilmek için tüm kurumların koordinasyon içinde çalışması büyük önem taşıyor.
Bu kapsamda, İtfaiye Müdürlüğümüzle olan iletişimimizi daha da güçlendirmek istiyoruz,” dedi.
İtfaiye Müdürü Misbah Yılmaz ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “AFAD ile her zaman koordineli çalışmaya hazırız. Ortak eğitimler, tatbikatlar ve bilgi paylaşımıyla daha güçlü bir afet yönetimi hedefliyoruz,” ifadelerini kullandı.
Ziyaret, kurumlar arası dayanışma ve ortak çalışma anlayışının pekiştirilmesi açısından önemli bir adım olarak değerlendirilirken, ilerleyen dönemde yapılması planlanan ortak eğitim ve tatbikatların da ilk sinyalleri verilmiş oldu.