Bu haber kez okundu.

Dr.Özbay,Nefes Darlığı Çeken Hastayı Sağlığına Kavuşturdu
banner229

Burnunda nefes darlığı ve şekil bozukluğu olan 29 yaşındaki S.B Özel Siirt İbn-i Sina Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Musa Özbay’ın yapmış olduğu başarılı operasyonla eski sağlığına kavuşturdu.

Burnunda nefes darlığı ve şekil bozukluğu olan 29 yaşındaki S.B Özel Siirt İbn-i Sina Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Musa Özbay’a başvuran hastayı başarılı bir ameliyatla eski sağlığına kavuşturduklarını belirten Dr.Özbay, Hastanın Burnundaki şekil bozukluğu yalnızca estetik görünüm açısından değil, sağlıklı nefes almada da sorunlara yol açtığını. Hastanın burnunda şekil olarak bozukluk vardı, Bozukluk beraberinde işlevsel bozukluk getirdiğini ve hastaya Burun estetiği ameliyatı yaparak hastanın sağlıklı bir şekilde nefes alabilmesi sağlandığını söyledi.

Özel Siirt İbn-i Sina Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Musa Özbay, Burun estetiği ameliyatları var olan şekil ve işlevsel bozuklukları gidermek için uygulanır. Burundaki kemik, kıkırdak ya da yumuşak dokudaki bozukluklar ya da asimetriler burundaki hava kanallarının fonksiyonunu olumsuz etkiler. Bu nedenle burun nefes ve koku alma işlevini sağlıklı bir şekilde yerine getiremez.

Burnundan nefes alamayan kişi ağızdan hava almak zorunda kalır. Bu durum öncellikle kişinin çeşitli enfeksiyonlara yakalanmasına yol açabilir. Bu sorunlar arasında üst solunum yolları enfeksiyonu, akciğer rahatsızlıkları ve uyku apnesi sayılabilir. Burundan nefes alma ile burun içine gelen hava akımı hem doğrusal hem de dairesel olarak hareket eder ve bu hareket burun içine gelen havanın hacimce artmış olarak algılanmasına yol açar.

Burun içindeki konkalar (burun etleri) aynı zamanda burun içinden geçen havanın ısınmasına yol açar. En basit anlatımı ile bu iki fonksiyonun olmaması bile kişinin hacimce yetersiz ve soğuk bir hava akımına maruz kalması ile sonuçlanır ve bu da kişinin genel sağlığını riske sokan ciddi rahatsızlıklara yol açabilir. Burun estetiği ile kişinin burnundaki şekil bozukluklarıyla birlikte yapısal bozuklukları da aynı seansta giderilir.

Estetik sorunlar ile nefes alma problemleri aynı ameliyatta giderilerek hasta her açıdan daha sağlıklı bir hale getirilir. Nasal septum deviasyonu burnu tam ortadan iki eşit parçaya ayıran kemik ya da kıkırdak dokunun eğri olması durumudur. Hava kanallarının kapanmasına neden olduğu için kişinin sağlıklı nefes almasına engel olur. Burundaki işlevsel ve şekil bozuklukları arasında en yaygın karşılaşılan sorun olup ana sebebi buruna gelen darbedir.

29 yaşındaki S.B,Özel Siirt İbn-i Sina Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Musa Özbay'a Teşşekkür Etti

Burnundaki şekil bozukluğu nedeniyle gece nefes alamadığım için rahat uyuyamadığını belirten 29 yaşındaki S.B, Daha önce başvurduğu sağlık kuruluşlarında kendisine rahatsızlığının ileri derecede olduğu ve şekil bozukluğu nedeniyle rahat nefes almadığını söylendiğini, Özel Siirt İbn-i Sina Hastanesinde bu ameliyatın yapıldığını öğrenince hemen başvurup ameliyat olduğunu ve bu ameliyattan sonra yeniden eski sağlığına kavuşturan Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Musa Özbay’a teşekkür etti.


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.