Bu haber kez okundu.

Ortopedi Doktoru Nihat Gezgin Başarılı Ameliyatlara İmza Atmaya Devam Ediyor 
banner229

Özel Siirt Hayat  Hastanesinin başarılı Ortopedi Doktoru Nihat Gezgin yapmış olduğu başarılı ameliyatlarla vatandaşların tercihi olmaya devam ediyor. 

Özel Siirt Hayat Hastanesi  Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr.Nihat Gezgin, Diz protezleri, Artroskopik bağ Ameliyatları, Kalça protezi, el ve ayak cerrahisi, Artroskopi menüsküs onarımı ve  her türlü kırık ameliyatlarını başarıyla yapmaya devam ediyor.

Uzun zamandır diz protezi ameliyatı olmak  isteyen ve ameliyattan korkan 77 yaşındaki hasta Özel Siirt Hayat Hastanesinde yapılan başarılı ameliyat ile sağlığına kavuştu.

Özel Siirt Hayat Hastanesinin başarılı  Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Nihat Gezgin’in  başarılı ameliyatlarını duyan 77 yaşındaki bayan hasta korkusunu yenerek, ameliyat olarak şifa ile sağlığına kavuştu.

Özel Siirt Hayat Hastanesi  Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Nihat Gezgin ameliyatla ilgili yaptığı açıklamada;  77 yaşında bayan Hastanın diz protezi ameliyatını başarıyla gerçekleştirdiğini belirterek, hastanın Ameliyatın 2. Gününde yürümeye başladığını söyledi.

77 yaşındaki bayan hasta eski sağlığına kavuşturan Özel Siirt Hayat Hastanesi  Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Nihat Gezgin’e teşekkür etti.

Diz Protezi Kimlere Uygulanıyor?

Diz ekleminde ileri derecede kıkırdak harabiyeti (kireçlenme) olan, cerrahi dışı yollar ile ağrısı kontrol altına alınamayan ve/veya aktivite kapasitesi ağrı nedeniyle azalmış olan hastalara uygulandığını belirten Özel Siirt Hayat Hastanesi  Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Nihat Gezgin, Ağrının karakteri protez ameliyatı kararında önemli olduğunu söyledi.

İstirahatte olan ya da uykudan uyandıran tipte ağrısı varsa, ağrı kesicilerle kontrol altına alınamıyorsa protez lehine düşünmek gerektiğini ifade eden Dr. Gezgin,  Genelde 60 yaş ve üzerine uygulanması klasik bilgidir fakat yukarıda sayılan durumları karşılayan çok daha genç hasta grubu olduğunda da protez cerrahisi düşünülebilir.

Romatolojik hastalık zemininde diz kireçlenmesi ya da eski diz travması sonrasında diz kireçlenmesi erken yaşlarda görülebileceğini söyledi.

Diz Protezi Ameliyatı

Özel Siirt Hayat Hastanesi  Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Nihat Gezgin,Diz eklemindeki kıkırdakların özel kılavuz cihazlar vasıtasıyla uzaklaştırılması ve bunun yerine iki adet metal komponenti ve arada eklem yerine geçip hareketi sağlayacak özel yoğun bir plastik türevi uygulanmasıdır.
Özel Siirt Hayat Hastanesi  Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Nihat Gezgin, Protez uygulamasında uygulanan protezin kemikle uyumu kadar diz çevresindeki yumuşak dokuların diz hareketlerine izin verecek kadar rahat, gevşekliğe yol açmayacak kadar da sıkı olması gerekir. 

Bu dengenin elde edilip edilemediği ameliyatın belli aşamalarında kontrol edilir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.