Bu haber kez okundu.

VALİ TUTULMAZ, YENİ ATANAN ÖĞRETMENLERİ UYARDI
banner229
Geçen ay yapılan öğretmenler atamalarında ilimize atanan 780 öğretmenden 164 öğretmenin danışmanlık eğitimi Kültür Turizm İl Müdürlüğü toplantı salonunda başladı.
İl Kültür Turizm İl Müdürlüğünde yapılan toplantıya katılan Vali Mustafa Tutulmaz yeni göreve başlayan öğretmenlere uyarılarda bulundu.
Program saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından İl Milli Eğitim Müdürü Fethi Suay yaptığı konuşmada danışman öğretmenliğinin asla sıradan bir konuymuş gibi görülmeyip, öneminin farkında olunması gerektiğinin altını çizdi. "Öğretmenlik kutsal bir meslek, hepiniz bu ulvi ve kutsal mesleğin mensuplarısınız" diyen, Suay, "Ama bu gün, daha da kutsal bir görevi üstlenmek için, burada olduğumuzun farkındayız. Çünkü her biriniz ilimize atanmış olan, aday öğretmenlerin danışmanlığını, rehberliğini yapacaksınız. Öğrenciyi yetiştirmek ne kadar önemli ise, aday öğretmenlerimizi yetiştirmek de o kadar önemli demektir.
Öğretmen toplumun ışığıdır, geleceğidir, dolayısıyla öğretmenlerimize öğretmenlik, iletişim, öğrenciye karşı davranış ve derslerini planlama konularında sizler bilgilendireceksiniz." dedi.
Suay, Bakanlığın aday öğretmenlerin adaylık süreci ile ilgili, geçmişte yaşanan sıkıntı ve aksaklıkları dikkate alarak, göreve başlayacak olan aday öğretmenlerin, eğitime en iyi şekilde hazırlanması için, danışman öğretmenliği sürecini hayata geçirdiğini vurguladı.
Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz öğretmenliğin bir vicdan işi olduğunu ve sınıfta öğrencileriyle baş başa kalan öğretmenin aslında vicdanıyla baş başa kaldığını söyledi.
İlimizde göreve başlayan öğretmenlerle Kültür Merkezinde düzenlen toplantıda konuşan Vali Tutulmaz, öğretmenlik mesleğinin birçok sorumluluklar getirdiğini de belirtti.
Bunların başında devletin koyduğu kurallara uymanın geldiğini belirten Vali Tutulmaz “Göreve başlamadan önce herkes her türlü şartlarda çalışmaya hazır olduğunu belirtiyor. Ancak bu durum göreve başladıktan sonra değişiyor. Herkes bu kurallara uymak zorundadır. Bu kurallar binlerce yıllık birikimin damıtılması sonucu konulmuş kurallardır. Herkes bu kurallara uymakla mükelleftir.Bunun bilincinde olmanız gerekiyor. Hiç kimse keyfi davranamaz. Çünkü göreve başlarken bu kurallara uymayı da kabul etmiş oluyoruz. Bunu kabul etmeyenler görevi bıraksınlar.
Öğrencilik yıllarında gençlik olarak çeşitli konuları protesto etmiş olabilirsiniz. Ancak o yıllar geride kaldı. Herkesin kılık kıyafet başta olmak üzere konulan kurallara uyması gerekiyor. Öte yandan öğretmenlik bir vicdan işidir. Sınıfta öğrencileriyle baş başa kalan öğretmeni denetlemek diğer devlet memurları gibi kolay değildir. Aslında öğretmen sınıfta vicdanıyla baş başadır.” Dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.