Bu haber kez okundu.

Şirvan İlçe Genelinde Kitap Okuma Etkinliği Gerçekleşti
banner229

Şirvan Kaymakamlığının teşvik ve himayelerinde hayata geçirilen Şirvan Eğitim Kalitesini Arttırma Projesi (ŞEKAP) Şirvan İlçe Kaymakamı Memiş İnan ve beraberinde AK Parti İl Encümeni Hasan Carlık, İlçe Emniyet Amir V. Mevlüt Arslanalp, İlçe Milli Eğitim Müdür V. Bahattin Koceman'ın katılımıyla; Şirvan Anadolu Lisesi kitap okuma etkinliği gerçekleşti.
Tanıtımı yapılan kitapların, 1000'in üzerinde öğrenci tarafından Perşembe günü saat 10:00 itibariyle okunmaya başlanması ile startı verilen etkinlik, Şirvan Kaymakamı Memiş İnan ve beraberindekilerin öğrencilerle birlikte aynı sıraları paylaşıp okuma programına katılmasıyla devam etti.

Kaymakam İnan, tarafından okuma etkinliği listesine özellikle dahil edilen İsmail Bilgin'in Medine Müdafaa'sı, Erhan Çifci'nin Kut'ül Amare adlı kitabı ile II. Abdülhamid'in Çocukluk Düşleri adlı eserler, öğrencilerle birlikte okundu.
Etkinlik öncesi ve sonrasında yaptığı konuşmada etkinlik kapsamında sunulan kitaplar ve içerikleri hakkında bilgiler veren Kaymakam İnan, son zamanlarda gündemde olan Medine Müdafaası adlı eser için: '' İslam ve onun büyük Peygamberi'nin adının, sembollerinin nasıl korunması gerektiğini gösteren ibretlik bir hadise'' olduğunu belirterek; hem Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın sözlerini hatırlatmış hem de seçilen kitapların önemine vurgu yaparak gerçek tarihin aydınlatılması yolunda bu tip eserlerin varlığının hayati olduğunu belirtti.
Elif Ayla' nın, II. Abdülhamid'in Çocukluk Düşleri adlı eseriyle ilgili olarak da gençlerle sohbet eden Kaymakam İnan, Prof. Dr. İlber Ortaylı tarafından: '' Dünyanın son hükümdarı, son evrensel imparator '' diye adlandırılan ve Osmanlı Devleti'nin evrensel lideri olan II. Abdülhamid'in hayatının tanıtılan eserle daha iyi anlaşılmasını umduğu, eserde yer alan Abdülhamid'in global bakış açısı, çok yönlü düşünce tarzı, siyasi zekası gibi özelliklerinin gençler tarafından iyi kavranması gerektiği yönünde tavsiyelerde bulundu.
Binlerce öğrencinin katılımıyla gerçekleşen okuma etkinliğinin sözde, kalıpsal ve anlık bir uygulama olmayacağını belirten Kaymakam İnan, proje kapsamında tayin edilen koordinatörler vasıtasıyla her lise öğrencisinin dağıtılan kitaplara erişiminin sağlanarak okuma faaliyetinin kontrollü ve sağlıklı bir şekilde ilerlemesinin sağlanacağını belirterek, kendisinin de katılacağı yıl sonu münazarasıyla değerlendirmelerin ve amaçların en üst düzeyde gerçekleşeceğini söyledi.
Kut'ül Amare adlı esere de değinen Kaymakam İnan, Halil KUT Paşa'yı yadetmiş ve onun vatan sevgisine dikkat çekti. Düşmanın sayısının ve teknolojisinin saf İman ve sadakat karşısında her zaman yenilmeye mahkum olduğunun belirten Kaymakam İnan, Kahramanlarımızın her daim hatırlanması ve onların ışığında yürümenin bizi daha da yükselteceğini belirtmiş ve bu konuda öncü olan TRT ve TRT Dizilerinin ısrarla ve bilinçli bir şekilde takip edilmesi gerektiğini vurguladı.
Kut'ül Amare ve 15 Temmuz Ruhu arasındaki benzerliklerle ilgili gençlerle kısa bir süre sohbet eden Kaymakam İnan, yakın bir tarihte bu konu üzerinde daha çok istişarede bulunmak ve daha çok vakit geçirmek üzere öğrencilerle sözleşti.

Şirvan  Kaymakam Memiş İnan, Şirvan Eğitim Kalitesini Arttırma Projesi (ŞEKAP) kapsamında ikinci dönemde ortaokul öğrencilerine yönelik kitap okuma etkinliğini gerçekleştireceklerini söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.