Bu haber kez okundu.

SİİRT ÜNİVERSİTESİNDE ÜÇ YENİ AKADEMİK BÖLÜM AÇILIYOR
banner229
Siirt Üniversitesinde üç yeni akademik bölüm açılıyor. Açılacak olan bölümlerle ilgili karar, bakanlar kurulu tarafından kabul edilerek kesinleşti.
Rektör Prof. Dr. Murat Erman üniversitenin gelişimi için harcadık emeğin meyvelerini vermeye başladığını söyledi. Uzun zamandan beri sağlık bilimleri enstitüsünün kurulması için girişimlerini sürdüklerini belirten Prof. Dr. Murat Erman “Sağlık Bilimleri Enstitüsü bizim için çok önemli. Bu enstitü hemşirelik, beden eğitimi ve spor yüksek okulu ve veterinerlik fakültesine yüksek lisans ve doktora zemin oluşturacak bir enstitü olması açısından bizim için önem taşıyor.
İleride tıp fakültesi ve diş hekimliği fakültesinin kurulmasına da büyük katkılarda bulunacaktır. Hızlı bir şekilde buranın kadroları yapılandırıldı. Sağlık Bilimleri Enstitüsünde eylül ayından itibaren yaban hayvanları ve klinik bilimleri olmak üzere iki ana bilim dalında doktora programının açılması için YÖK’e resmen başvurduk. Onaylanması halinde Eylül ayından itibaren iki ana bilim dalında doktora programı açılacak. Açılacak olan diğer akademik birim Turizm ve Otelcilik Yüksek Okuludur.
Kezer yerleşkesindeki sosyal tesislerimizi uygulama oteli olarak kullanacağız. Kurtalan’daki meslek yüksekokulundan mezun olanlar dikey geçiş sınavı ile bu okula devam ederek lisans eğitimlerini tamamlayabilecekler. Ayrıca bazı yeni yüksek lisans programlarını Eylül ayından itibaren açıyoruz.
Türk Dili Edebiyatı matematik ve tarih ana bilim dallarında yüksek lisans bölümlerinin açılması kesinleşti. Bunlarda eğitim ve öğretime eylül ayından itibaren başlayacağız.
Prof.Dr. Erman yeni bölümlerle birlikte üniversite bünyesinde yüksek lisan eğitimi verilen bölüm sayısının 16’ya çıkacağını ayrıca iki bölümde de doktora eğitiminin verildiğini sözlerine ekledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.