Bu haber kez okundu.

Rektör Erman, Merkezi Asya Üniversiteler Birliği Genel Kurul Toplantısına Katıldı
banner229

Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, Merkezi Asya Üniversiteler Birliği Genel Kuruluna katıldı.

16 ülkeden 60 üye üniversitenin katılımıyla 15-16 Kasım 2017 tarihlerinde İran’ın Erdebil kentinde, Mohagheghe Erdebil Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlendi.

Kongrenin ilk gününde Mohagheghe Erdebil Üniversitesi öğrenci ve akademisyenlerine yönelik Üye Üniversiteleri Fuarı düzenlendi. Üye Üniversite delegelerinin katılımıyla açılış töreni ve “Yükseköğretimde Uluslararasılaşma” konulu seminer düzenlendi. Seminerde Kırgızistan- Türkiye Manas Üniversitesi, Mohagheghe Erdebil Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversiteleri temsilcileri paylaşımda bulundu.

Programın ikinci gününde Merkezi Asya Üniversiteler Birliği Genel Kurulu düzenlendi. Genel kurulda birliğin çalışmaları ve faaliyetleri, Yönerge görüşmeleri yapıldı. Birlik çalışmaları kapsamında Öğrenci ve Öğretim Üyesi Değişim Programı, Ortak Yüksek Lisans Programı, yaz okulu, öğrenci konseyi çalışmaları ve birlik içinde yapılması düşünülen diğer akademik, sportif ve kültürel faaliyetler konuşuldu.

Gerçekleşen toplantıya üniversitemiz ve ev sahibi Mohagheghe Erdebil Üniversitesi dışında; Manas Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi, Ardahan Üniversitesi,  Kırıkkale Üniversitesi,  Giresun Üniversitesi,  Ağrı  İbrahim Çeçen Üniversitesi,  Bitlis Eren Üniversitesi rektörleri ve temsilcileri katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.