Bu haber kez okundu.

Siirt Fıstığı Yetiştiricilerine Aşılama Eğitimi Verildi
banner229

Siirt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve  GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı iş birliği ile yürütülen ‘Siirt Fıstığı Eğitim ve Yayım Projesi’ kapsamında Siirt Fıstığı Yetiştiriciliği ve Aşılama Eğitimi gerçekleştirildi.

Proje bünyesinde Merkez İlçe ile beraber toplamda 7 ilçede yapılan eğitimlerde 143 üreticimize Siirt fıstığı aşılama, bakım besleme ve gübreleme eğitimi verildi.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Siirt Fıstıkçılık Birimi konu uzmanlarınca verilen aşılama eğitimi 1 günlük teorik eğitimin ardından sahada uygulamalı olarak gerçekleştirildi.

Eğitim programı çerçevesinde kursiyerlere, Siirt Fıstığında tekniğine uygun T göz aşısı pratik ve teorik olarak öğretilmiştir. Ayrıca eğitimde kursiyerlere aşılama ile beraber Siirt Fıstığında bahçe tesisi, döllenme biyolojisi, hastalık ve zararlılar ile mücadele vb. konularda da bilgiler, kurs bitiminde ise kursiyerlere katılım belgeleri verildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.