Bu haber kez okundu.

Sağlık-Sen Üyelerinden Kan Bağışı
banner229
 Sağlık- Sen Siirt şube başkanlığı geleneksel kan bağış kampanyasına bu yıl da Siirt Devlet Hastanesi bahçesinde devam etti.

 Kızılay Kan merkezi tarafından Devlet Hastanesi bahçesinde kurulan Kan bağış çadırında gerçekleşen törene; Sağlık Sen Şube Başkanı Vesim Eviz, Sağlık Müdürü Dr. Serkan Aslan, Kızılay Şube Başkanı Kamu Hastaneler Birliği Mali İşler Başkanı Yener Tanık, Devlet hastanesi Başhekimi Dr. Muzaffer Aslan sendika üyeleri ve sağlıkçılar katıldı.

      Kan Bağış öncesi açılış Konuşması yapan Sağlık Sen Şube Başkanı Vesim Eviz;  “Hizmet sendikacılığı adına gerçekleştirdiğimiz bu organizasyon hem faydalı hem de hayırlı bir organizasyondur. Bir kan Bir can sloganıyla gerçekleştirdiğimiz bu organizasyon Peygamber Efendimizin buyurduğu gibi ; İnsanların en hayırlısı İnsanlara Faydalı olanıdır. bizlerde hayırlı ve faydalı bir iş yaptığımızı düşündük ve sizleri buraya davet ettik. Memur- Sen konfederasyonumuz ve Kızılay Genel merkezi ile geçen yıl Türkiye genelinde gerçekleştirdikleri yüz bin Kan Yüz bin Can sloganıyla yüz bin sayısını aşmıştı. Bugün bağışlayacağımız kanlar hepimize lazım olabilecek bir durumdur. Anadolu’nun herhangi bir bölgesine gidebilir, hatta sınırların ötesine gidebilir ve İnsanlığa faydalı olabilir.” dedi.

       Kızılay Şube Başkanı Kamu Hastaneler Birliği Mali İşler Başkanı Yener Tanık’ta yaptığı konuşmada; “Memur- Sen Konfederasyonuna bağlı Sağlık- Sen sendikamızın ilimizde her yıl geleneksel hale getirmiş olduğu Kan bağış kampanyasını da bugün yine aynı şekilde kendilerine bağlı tüm Sağlık kuruluşlarında kan bağış kampanyası başlattılar. Bu bağışların ilimizde Din, dil, Irk, Mezhep fark etmeksizin hastaneye müracaat edipte kana ihtiyacı olan herkese, Kime gideceğini bilmeden kanlarımızı teslim etmekteyiz.  Bu manada bugün ilimizde sergilemiş oldukları Sağlık- Sen’in Sağlık müdürlüğünün, halk Sağlığı müdürlüğü ve Kamu hastaneler birliğinin tüm personellerine, sergilemiş oldukları Bir kan Bir Can kan bağış kampanyasında özellikle ilimizde tüm STK Kamu kuruluşlarına bir örnek olması vesilesi olacağına inanıyorum. Bunun yanında yine Kan bağış kampanyalarımızda bizlerin her zaman yanında olan Kanal 56 televizyonuna teşekkür ederim” dedi.

Sağlık Müdürü Dr. Serkan Aslan; bir taraftan hastalara aktif olarak hizmet veren sağlık personellerinin bir taraftan da kan vererek bu aktif hizmete ayrı bir katkı sunmalarını çok ince ve anlamlı bir davranış olduğunu söylemek gerekiyor. Bu açıdan hem Sağlık- sendikasına hem Bu işin yürütücüsü bir kurum olan Kızılay’a ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Siirt’te yıllık 5 Bin ünite Kan’a ihtiyaç duyulduğunu belirten Aslan, yapılan bağışlarla bunun 4 Bin ’in karşılandığını daha fazla bağışa ihtiyaç olduğunu dile getirdi.

Yapılan konuşmaların ardından, Sağlık çalışanları Kan bağış çadırında kan bağışında bulundular.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.