Bu haber kez okundu.

ABD’li Michael Şeyh Muiniddin Aydın’ın Telkinleriyle Abdullah İsmini Alarak Müslüman Oldu
banner229

Amerika Birleşik Devletleri ABD’li 28 yaşındaki Michael Garcia, Siirt’in Kanaat önderlerinden Şeyh Muhammed Kazım’ın (k.s) oğlu Şeyh Muiniddin Aydın’ın telkinleriyle Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu. İslam dinini seçen genç adam Abdullah ismini aldı.

İstanbul’a gezi için gelen ABD vatandaşı 28 yaşındaki Michael Garcia, İstanbul’daki medresede ziyaret ettiği büyük mutasavvıf Şeyh Muhammed El Hazîn (k.s.) Hazretlerinin soyundan, Şeyh Şerafeddin’in torunu Şeyh Muhammed Kazım’ın (k.s) oğlu Şeyh Muiniddin Aydın’ın telkinleriyle Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan merasimde İslam dininin temel esaslarına dair bilgiler veren Şeyh Muiniddin Aydın, “Müslüman olan kardeşimizi tebrik ediyorum, İslamla müşerref olan ve hayatına yeni bir sayfa açan kardeşimize İman ve İstikamet üzere bir hayat diliyorum.” dedi.

Merasim, Michael’ın Kelime-i Şehadet getirerek “Abdullah” adını almasının ardından yapılan dua ile tamamlandı.

İhtida merasimi sonunda Müslümanlığı seçen Abdullah’a Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından İngilizce yazılı Kur’an-ı Kerim hediye edildi.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.