Bu haber kez okundu.

Siirtliler Eğitim ve Kültür Vakfı Mersin Şube Başkanlığına Zafer Şahin Özturan Getirildi
banner229

1997’de İstanbul merkezli kurulan Türkiye geneli 15 şubesiyle sosyal, yardımlaşma, eğitim, kültür alanları başta olmak üzere birçok proje üzerinde çalışmalarını devam ettiren Siirtliler Eğitim ve Kültür Vakfı’nın Mersin şubesi resmi olarak hizmete start verdi.
Vakfın başkanlığına; Mersin’de yaşayan halk tarafından ilgiyle sevilen sayılan İş İnsanı- Mali Müşavir Zafer Şahin ÖZTURAN atandı.

Başkan Zafer Şahin ÖZTURAN’ın önderliğinde yönetim kurulu ile ilk toplantısını gerçekleştirdi. Yönetiminde bulunan isimlerin Siirt’in her ilçesini kapsadığı, Mersin’in sevdiği toplumda karşılığı olan bürokratların, iş insanlarının ve kanaat önderlerinin bulunması dikkat çekti.
Başkan ÖZTURAN, Misyonumuz; Siirt kültür ve değerlerini benimsemiş, insana faydalı olmayı gaye edinen, yetkin ve fedakâr insanların öncülüğünde, eğitim faaliyetleri ve ilmi toplantılarla toplumu
bilinçlendirmek, kültürel ürünleri ve güzellikleri tanıtmak, sosyal yardımlarla ihtiyaç sahiplerine ulaşmak, kalıcı hayır müesseselerinin kurulmasını sağlamak, Vizyonumuz; Siirtli hemşerilerimize,
halkımıza ve Müslüman coğrafyada yaşayan kardeşlerimize sosyal, eğitim ve kültürel alanda hizmetlerde bulunarak, medeniyet değerlerimize uygun sevgi ve kardeşlik bağını güçlendirip, vakıf ve hayır anlayışının nesillere aktarılmasını sağlamak, tüm çalışmaları Allah rızası için gerçekleştirmek olduğunu belirtti.
Bir özlem, bir sevda, bir tarih, bir kültür ve bir inanç merkezidir Siirt.
Siirt, topraklarıyla emeği, taşlarıyla tarihi, kültürüyle edebi ve insanlarıyla mis gibi kokar. Bu toprakların eşsiz ürünleri arasında fıstığı, şifalı balı, her derde deva bıttımı, zivzik narı, bademi, buğdayı, arpası, pirinci, nohutu, mercimeği, tütünü ve soğanı bulunur. Yemek kültüründe ise büryanı, perde pilavı, kiteli, bumbarı, keşkeki, pirtikesi gibi lezzetler öne çıkar. Siirt'in verimli arazileri, gelişmiş hayvancılığı, sanayisi ve kendine özgü havası, suyu ve insanların samimi tebessümü ise burayı çekici kılar.
Büyük insanların yetiştiği büyük bir medeniyetin ev sahibidir Siirt.

Böyle bir şehre ait olmak, bu emaneti omuzlarda taşımak, bunu koruyarak gelecek nesillere aktarmak büyük sorumluluktur. Bu sorumluluğu tüm Siirtli hemşehrilerimizle yüklenerek Mersin’de bir ve beraberlik içerisinde yürütmek bugün bizlere düşmektedir.
Vakıf ve hayır anlayışının genç nesillere öğretilerek yaşatılması ve yarınlarımızı kucaklaması için, vakıf çalışmalarında bulunanların ve vakıf dostlarının her zaman desteğine ihtiyaç duyduğumuzu belirtir, hizmet bilinciyle, aşkla ve azimle Mersin’de bulunan değerli Siirt’li hemşehrilerimizle bunyolculuğumuza devam edeceğimizi belirtmek isteriz.
Toplumlar ve insan, paylaşma ve fedakarlıkla ayakta durmaktadır. Medeniyetimizin ve hayatımızın vazgeçilmez dinamiğini oluşturan vakıfların temel amacı da insana, tabiata, canlıya, cansıza yani var olana hizmettir. Bu anlayışla ve Mersin’e aidiyet duygusu ile çıktığımız bu yolda bizlere bu göreve layık gören Genel Merkez başkanı Sayın Zeki AKYÜZLÜ beyefendi ve yönetimine, önceki dönem mersin vakıf başkanımız Rahmetli Yılmaz BABAOĞLU başkanımıza ve yönetimine, ayrıca yönetim kurulu üyelerimize teşekkürlerimi sunuyorum.

Yönetim Kurulu Şu İsimlerden Oluştu
ADI - SOYADI BİRİMDEKİ GÖREVİ MESLEĞİ

Zafer Şahin ÖZTURAN Başkan Mali Müşavir & İş İnsanı
Etem Gökhan BABAOĞLU Başkan Yardımcısı İş İnsanı
Abdülkadir KILIÇÇIOĞLU Başkan Yardımcısı İş İnsanı
Şemsettin BAYAR Yönetim Kurulu Üyesi İş İnsanı
İbrahim ŞENDUL Yönetim Kurulu Üyesi Mali Müşavir
Ömer NAS Yönetim Kurulu Üyesi Emekli
Abdülmecit ÇINAR Yönetim Kurulu Üyesi İş İnsanı
Erdal BELİM Yönetim Kurulu Üyesi İş İnsanı
Ramazan KAÇAR Yönetim Kurulu Üyesi İş İnsanı
Ferruh DEMİRHAN Yönetim Kurulu Üyesi Doktor
Halis GÜLMEZ Yönetim Kurulu Üyesi İş İnsanı
Nurullah Süleyman BİLİM Yönetim Kurulu Üyesi Şube Müdürü
Engin ÖZEL Yönetim Kurulu Üyesi Şube Müdürü
Yakup AYKUT Yönetim Kurulu Üyesi İş İnsanı
Abdulhalim BATUR Yönetim Kurulu Üyesi Mersin Pazarcılar Odası Başkanı
Ayhan TAN Yönetim Kurulu Üyesi İş İnsanı
Celal TÜLÜN Yönetim Kurulu Üyesi Emekli
Rıdvan MARANGOZ Yönetim Kurulu Üyesi İş İnsanı
Nevzat İLHAN Yönetim Kurulu Üyesi Bürokrat
Rıfat Necip BAKIR Yönetim Kurulu Üyesi Emekli



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.