Bu haber kez okundu.

Esnaf ve Sanatkârın Kredi Sevinci
banner229
 Siirt’te  birçok küçük esnaf, yeni esnaf kredisinin müjdesinin sevincini yaşıyor.

Başbakan Davutoğlu'nun kısa süre önce açıkladığı "Yeni esnaf kredileri" küçük esnafta heyecan uyandırdı. Son yıllarda yaşadıkları maddi sıkıntılar nedeniyle zor durumda olduklarını belirten esnaf, faizsiz kredi ile hem gelişeceklerini hem de yok olmaya yüz tutan mesleklerin yeniden canlanacağını düşünüyor. Siirt merkez ve ilçelerinde zor koşullarda mesleğini icra eden kalaycı, bakırcı, semerci, saat tamircisi, ayakkabı tamirciliği gibi meslek sahipleri yeni krediyle işlerini geliştirmeyi planlıyor.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Siirt Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Rıfat Ayyıldız, kredi kullanacak girişimci ustaların hibe desteği kullanmadıklarına dair KOSGEB'den yazı ibraz etmeleri gerektiğini söyledi.
     Ayyıldız, "Ertelenmiş, taksitlendirilmiş, tasfiye olunacak alacaklar hesabında borcu bulunan veya yeniden yapılandırılmış 
kredi borcu olup geri ödeme süreci devam eden esnaf ve sanatkarlara borçlarının tamamı bankaya ödenmeden bu Karar kapsamında hiçbir şekilde kredi açılmayacaktır. Diğer kamu kurum ve kuruluşlarının faiz veya hibe desteği niteliğindeki desteklerinden faydalanan esnaf ve sanatkarlara bu Karar kapsamında aynı konuda faiz indirimli kredi kullandırılmayacaktır" dedi.

Esnaf ve sanatkarlar ise, esnafa yönelik faizsiz kredi verilmesinin iyi olacağını, işlerini geliştirip çıkar yetiştirebileceklerini söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.