Bu haber kez okundu.

Milletvekilimiz Aktay, Konya'da Akademisyenlerle Buluştu
banner229

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Siirt Milletvekili Prof. Dr. Yasin Aktay, referandum çalışmaları kapsamında Konya'da çeşitli programlara katıldı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Aktay, programları kapsamında AK Parti Konya İl Başkanlığı ve Eğitim Bir Sen Üniversite Şubesinin işbirliği ile düzenlenen 'Akademisyenler Buluşması' isimli toplantıda akademisyenler ile bir araya geldi.

Bir otelde düzenlenen toplantıya Aktay'ın yanı sıra AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu, Eğitim Bir Sen Konya Şube Başkanı Şenol Metin, Memur Sen İl Temsilcisi Nazif Karlıer ve akademisyenler katıldı.

Toplantıda konuşan Prof. Dr. Aktay, "Şu anda yapmak istediğimiz düzenlemenin özü, milletin iktidarının milletten yetkisini almayan herhangi bir gizli veya açık iktidar ortağının tamamen bertaraf edilmesi. Bir daha hiç kimse milletten yetkisini almıyorsa kendisini iktidara ortak, hatta iktidarın büyük ortağı, karar verici ortağı, nihai karar verici ortağı gibi görmeyecek, gösteremeyecek" ifadelerini kullandı. T

oplantının ardından Yasin Aktay, Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV) ve Selçuklu Belediyesi işbirliği ile düzenlenen İlim ve Hikmet Araştırma Merkezi (İLHAM) seminerleri kapsamında "Türkiye'de Siyasal Kültür, Darbeler ve Sosyolojik Dinamikler" konulu seminere katıldı.

Seminerde konuşan Aktay, bu zamana kadar hep millete dayandıklarını belirterek, "Hep millete güvenmiş olmamız ve hep millete gitmiş olmamız, millete gidemeyen hiç bir şekilde derman olmaz. Bunu yaptık, yaptıkça da vesayet odaklarını, kendilerini iktidarın kayıt dışı sahipleri olarak gören, iktidarı zimmetlerine geçirmiş olan, kendilerine emanet edilmiş bir takım yetkileri zimmetlerine iktidar olarak geçirmiş olan o vesayet odaklarını adım adım gerilettik. Sayın Cumhurbaşkanımızın dirayetli ve güçlü duruşu sayesinde bu adımlar atıldı" diye konuştu.

Aktay gençlerle buluştu Seminerin ardından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 'Gençlerle Başbaşa Yeni Anayasa ve Güçlü Türkiye' isimli konferansa katıldı. Burada da açıklamalarda bulunan Aktay, yeni anayasada seçilme yaşının önemine değindi.

Aktay, parti olarak 18 yaşındakilere seçme hakkını kendilerinin tanıdığını söyleyerek, "Seçebilene, seçilebilmesini de beraberinde getiriyoruz. Seçen kişi neden seçilmesin diyoruz. Eğer 18 yaşındaki bir kişi seçebiliyorsa seçilebilmeli ve temsil edebilmeli diyoruz ve 18 yaşında kadar indiriyoruz seçilebilme yaşını. Bu, hep 18 yaşındakileri seçeceğiz demek değil. Kendini kanıtlamış, cesur, yürekli, yiğit, becerikli, temsil kabiliyeti yüksek bir genç çıktığı zaman ona yaşını sormayacağız. 18 - 19 yaşta ise sen 25 yaşına daha gelmedin demeyeceğiz" şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.