Bu haber kez okundu.

HDP VE DBP EŞ GENEL BAŞKANLARI  YILBAŞI GECESİ SİİRT’TEYDİ…
banner229
Cizre'ye gitmek üzere akşam saatlerinde Siirt'e gelen DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksel, HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ve beraberindeki heyet, Siirt belediyesinde düzenlenen toplantıya katıldı.
Son hafta DTK'nın genişletilmiş kongresinde bütün demokrasi kurumları olarak Kürt halkının tüm örgütlü kurumları olarak bir irade beyan ettiklerini belirten konuşmacı (Eğer bu irade beyanımızı doğru değerlendirirse Türkiye hükümeti, bu krizden bu kaostan çıkış mümkündür. Ama şuana kadar verdikleri ret ve inkara sürdürme politikalardır.
Bu şekilde politikalarını sürdürmeleri halinde hücrelerimizi ve Kürdistan'da santim santim her metre karesinde size direneceğiz. Onu böyle bilesiniz) dedi.
Sorunun çözümünün, son hafta DTK kongresinde ortaya konan deklarasyonu muhatap almak olduğunu aktaran Yüksel, bunu Kürt halk önderi Abdullah Öcalan ile müzakere edilmesi gerektiğini söyleyen Yüksel, "Türkiye coğrafyası, Kürdistan coğrafyası daha fazla ölüm yaşamadan, daha fazla kayıp yaşamadan bundan çıkabilir.
Etrafı ateş çemberi iken Ortadoğu'nun, diğer ülkelerine dönmeyebilir. Buradan hala bir son çıkış var. Bu son çıkışı Türkiye hükümeti iyi değerlendirmelidir. Bunun için de derhal vakit kaybetmeden ilk olarak yapması gereken Sur'daki, Cizre'deki ve Silopi'deki sıkıyönetim derhal kaldırmalıdır.
Siirt'ten, yine Botan'ın bir kentinden, Botan'ın direniş merkezinden hükümete ve Devlete seslenmek istiyoruz: eğer bu krizden kaostan çıkmak istiyorsanız, bu kavga sonlansın, bu çatışmalar dursun istiyorsanız, biran önce bu sıkıyönetim uygulamalarına son verin ve deklarasyonu Kürt halk önderiyle müzakere edin. Bu bir çıkış yoludur, bu bir çıkış adresidir. Buna işaret edilmiştir” diye konuştu.
Heyet dün saat 10.00'da Siirt Belediyesi önünden hareketle konvoyla Cizre'ye gitme kararı almıştı. Ancak olumsuz hava şartları yüzünden yapmayı planladıkları yürüyüşün önümüzdeki günlerde gerçekleştirecekleri belirterek, Siirt'e gelen DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksel, HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ve beraberindeki heyet bugün karayoluyla Diyarbakır’a hareket ettiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.