Bu haber kez okundu.

AK Parti Merkez İlçe 6.Olağan Kongresi Yapıldı
banner229

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Merkez İlçe 6.Olağan Genel Kongresi İçişleri Süleyman Soylu, eski Avrupa Birliği (AB) Bakanı Egemen Bağış,Ak Parti Siirt Milletvekilli Prof. Dr. Yasin Aktay,  Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) üyesi Ethem Sancak,AK Parti Elazığ Milletvekili Genel Merkez Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Metin Bulut, AK Parti Eski milletvekilleri Osman Ören, Afif Dermirkıran,Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Güven Kuzu  ve  partililerin katılımıyla 14 Eylül Kapalı Spor salonunda gerçekleşti.

Coşkulu bir havada geçen kongrede, divan başkanlığını AK Parti Elazığ Milletvekili Genel Merkez Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Metin Bulut yaptı.

Kongre  1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başladı. Kongrede ilk konuşmayı yapan AK Parti merkez ilçe Başkanı Öner Geyik, “Bugün görevimi devredeceğim Ekrem Başkanımın emrinde olacağım” dedi.

Daha sonra kürsüye çıkan AK Parti Siirt İl Başkanı Çalapkulu,“ AK Parti Ben değil, biz diyebilmektir. AK Partili olmak demek, Recep Tayyip Erdoğan’ı hainlere yem etmemek demektir.  Biz bu yolda dimdik durmayı ondan öğrendik. Terör örgütüne korku salan, terör örgütünün korkulu rüyası İçişleri bakanımıza kongremize teşrif ettiği için teşekkür ederim.

İlimiz seçmeninin yüzde 80’i merkez ilçemiz çalışma sahasında mevcuttur. Bu yüzden merkezi ilçe çalışmalarımız çok önemli. Bu seçim bir bayrak yarışıdır. Koltuk yarışı değil. Bu yüzden bu gün seçilen Ekrem Olgaç kardeşimi kutluyorum. Önceki gün Afrin’de operasyon başlatan Güvenlik güçlerimize güç ve kuvvet diliyorum.”

15 Temmuz günü hain FETÖ örgütünün karşısına kahramanca çıkan ve mücadele eden Siirt Halkına övgüler yağdıran konuşmalarla sözlerine başlayan AK Parti Siirt Milletvekilli Prof. Dr. Yasin Aktay,  “ Hain FETÖ örgütü, ilk önce kıymetli hemşerilerimiz sevgili dayım AK Parti MKYK üyesi Ethem Sancak ve ilk Avrupa Birliği Bakanımız Egemen Bağış üzerinden oyun oynamak istedi, kumpaslar kurdu. Ama onlar dik durdu, oyuna gelmediler ve alnının akıyla çıktılar. Kumpasları boş çıktı.

Partimizde Koltuk değil, bayrak yarışı var. Bugün bayrağı devredecek Öner Geyik Başkanımızın çok ciddi ve önemli hamle ve çalışmaları oldu. Partimizin her kademedeki üyelerine ayrı ayrı teşekkür ederim. Dedi.

PKK’nın Kürt halkı üzerine oynadığı oyun ve verdiği zararlara dikkat çeken Aktay,” Sizden aldığımız oyla size vaat ettiğimiz hizmetleri gerçekleştiriyoruz. İşte geçmiş dönemde HDP Belediyeleri, Halkın hizmetleri için gönderilen kaynaklarının nerelere harcadığını gördük.

Siirt’e vaat edilen hizmetlerin gerçekleşmesi lazımdı. Çok şükür şimdi güven ve huzur bölgemizde Siirt’imizde sağlanmaya başladı. Siirt şimdi yatırımlar için tam bir cazibe merkezi haline geldi. Siirt’in çok kıymetli bir termal kaynağı vardı. Ilısu barajının altında kalacak Garnave kaynak suyunu. Biz bunu Kezer bölgesine taşıyacağız. Bu termal tesis Siirt’in ekonomisine büyük bir katkı sağlayacak. Seracılık ile binlerce gencimize istihdam sağlayacağız.

Siirt’in potansiyelini değerlendirmek için Şirvan’da en az 200 milyon ton Bakır rezervi var. Biz bu üretimi tam kapasiteye çıkarmak için bu rezervi toprak olarak çıkacağız. Siirt Bakır izole fabrikasını yakında gerçekleştireceğiz. Bundan sonra istihdama ve yatırıma dönük çalışmalarımız artacak.” Dedi.

Aktay’ın konuşmalarının ardından Başbakan Bin Ali Yıldırım’ın kutlama mesajı okundu.

BAĞIŞ, “BU ÜLKE, TÜRKÜYLE, KÜRDÜYLE, ARABIYLA, ÇERKEZİYLE, GALATASARAYLISIYLA, FENERBAHÇELİSİYLE BİRÐİR”

61.Hükümet Avrupa Birliği (AB) Bakanı Başmüzakereci Egemen Bağış ise, yaptığı konuşmada “ İlçe kongrelerimiz bile ana muhalefetin kongrelerinden daha kapsamlı ve daha saygı içerisinde geçiyor. Bu CHP’liler ya domuz yerler, Ya birbirlerini yerler. Bu gandi Çakma Gandi oy bile kullanmayı beceremiyor.

Kağıthane de oturan ana muhalefet liderine nerde oturuyorsunuz diye geçen sordular, Kağıt’ta oturuyorum dedi. Bu gün Kahramanlarımız Afrin’de kahramanca mücadele içerisine girdi. Bunun mimarı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarıdır. Siirt halkıdır. Siirt’te bir şiir okuduğu için hapse atılan daha sonra Siirt’te yeniden küllerinden doğan bir lider bugün Afrin’de mazlum kardeşlerimiz için ulusal terörizmle karşı Suriye’de operasyon yaptırıyor.

Türkiye bölgede oynanan oyunların piyonu değil, başrolü olacak. Bu Millet, Türküyle, Kürdüyle, Arabıyla, Çerkeziyle, Sünnisiyle, Galatasaraylısıyla Fenerbahçesiyle birdir” dedi.

MKYK üyesi Ethem Sancak’ta bir konuşma yaptı ve şöyle dedi; ”  Türkiye mazlum milletlere her geçen gün önderlik etmeye devam ediyor. Dün Kudüs bugün Suriye Afrin’de emparyalizmi dize getiriyor. Türk tarihi ve medeniyetlere sahip Siirt bunu çok iyi biliyor. Sayın Cumhurbaşkanımız her fırsatta ikinci bir kurtuluş savaşı içerisinde olduğumuzu söylüyor. Son muharebemizi 2019 yılında yapacağız. Biz öz eleştiri yapmayı biliyoruz. Önümüzde zorlu bir yol var.

Değerli Siirtli dava arkadaşlarım Cumhurbaşkanımız Recep Tatyip Erdoğan'ın yüzde 85'le Siirt'ten seçildiği gibi 2019 seçimlerinde yüzde 85’i yakalamaya hazırlıklı olmalarını gerektiğni belirtti.

Sancak, artık terör bahanemiz kalmadı. Şimdi çalışma zamanı. Hane hane, köy köy, ev ev gidip, mazlumların bu seçime bağlı olduğunu anlatacağız. Sandıkta Milli Birlik ve Beraberliğe sahip çıkacağız. Siirt’i ayağa kalkmaya davet ediyorum” dedi.

Sancak'ın konuşması ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kongre ile ilgili kutlama mesajı görüntülü olarak izletildi.

 İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı konuşmada, “  Yolu Bayrak olan, İman olan, yolu her yoldan geçen ama ihanetten geçmeyen, Yolu kendi için değil, Millet için olana selam olsun. Cesurca yolda yürüyen arkadaşlarıma selam olsun. Bayrağı teslim ederken asaletle gösterdiği tablodan dolayı Öner Geyik kardeşimi tebrik etti.

Türk Silahlı Kuvvetlerince Afrin'e yönelik düzenlenen Zeytin Dalı Harekatı'na değinen Soylu, şunları söyledi:"Dün itibariyle Afrin'de insanlığın, medeniyetin namusunu kurtarmak için bu coğrafyada sözde değil, doğru, dürüst, gerçek bir huzuru tesis etmek için operasyona başlayan kahraman ordumuza, evlatlarımıza başarılar diliyoruz. Milletimizin duası ordumuzla beraber. Bu sabah Türkiye'nin her tarafında eller semaya açıldı.

Fatiha ve Fetih sureleri okundu, evlatlarımızın ayağına taş değmemesi ve etrafımızda örülmeye çalışılan şer şebekelerini ellerinin tersiyle itebilsinler diye sabaha kadar dua edildi. Allah evlatlarımızı hem muhafaza hem de muvaffak eylesin, ayaklarına taş değdirmesin."

Türk askerinin Afrin'de sadece teröristlere değil aynı zamanda demokrasi karşıtlarına yönelik bir adım attığını vurgulayan Soylu, "Onun için bugün bu demokrasi yolculuğunun en önemli kilometre taşlarından birisindeyiz. Evlatlarımız sadece teröristlere değil aynı zamanda demokrasi karşıtlarına yönelik de bir adım atmaktadırlar. Duamız o yüzdendir." dedi.

Harekatın sadece Türkiye sınırlarını korumak için yapılmadığını vurgulayan Bakan Soylu, şöyle devam etti: "Bu operasyonun terör örgütlerine vereceği ders kadar dünyaya vereceği bir ders vardır. O ders, bu operasyonun aynı zamanda demokrasi için yapıldığını göstermektir.

Ülkemizin ve etrafımızdaki coğrafyayı demokrasiden uzaklaştırmaya çalışanlara karşı demokrasinin tek çıkar yol olduğunu, kardeşlik ve huzur yolu olduğunu, herkesin kendisini ifade etme anlayışını ortaya koyduğu andan itibaren hiçbir sorumluluğun ortada kalmayacağını ama şiddetin, terörün, ihanetin, tezgahların, bunu bozmaya yeteneği olmadığını ortaya koyan bir operasyondur."

Bakan Soylu, Türkiye'de istikrarı bozmak için 21. asrın başından beri kazanılmış siyasi ve ekonomik gücü zayıflatmak, kardeşliği bozmak için birilerinin çaba gösterdiğini anımsatarak "Ellerine ne geçiyorsa fırlatıyorlar. Uyuşturucu ticaretiyle, yabancı teröriste verdikleri desteklerle, içeride PKK'ya destek vererek, toplumsal olaylar çıkarmak için sözde aktivistler göndererek, yıllarca besleyip büyüttükleri FETÖ terör örgütünü, aklınıza ne geliyorsa bu ülkeye karşı kullanıyorlar." değerlendirmesini yaptı.

Türkiye'nin 40 yıldır mücadele ettiği teröristlere 4 bin tır silah gönderip, sözde sınır koruma ordusu kurmaya kalkışıldığını dile getiren Soylu, şunları aktardı:"Bu kimin sınırını, kime karşı koruyacak? Buradan 9 bin kilometre ötedeki ülkenin sınırını mı? Takke düştü kel göründü, bu kadar açık ve nettir.

Bugün eğer biz Fırat Kalkanı Harekatı ile beraber huzuru temin ettiysek, Suriyeli kardeşlerimizin 75 binini o bölgeye tekrar yaşayabilmek için gönderebildiysek bu siyasetin, demokrasinin, ortaya koyduğumuz kararlılığın, ey kadınlar, çaldığınız ve gittiğiniz her kapıya, oy istediğiniz her kapıda ortaya koyduğunuz o kararlı iradenin sonucudur."

Soylu, 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonraülkenin toparlanmasının kolay olmadığını, buna rağmen ihracatın rekor bir seviye olan 157 milyardolara ulaştığını, geçen yıl Antalya'ya gelen turist sayısının 6 milyondan 10 milyona çıktığını belirtti.

AK Parti kongrelerini milli mücadelenin zaptı olarak niteleyen Soylu, "Ne yaparlarsa yapsınlar, bu süreçleri nasıl yürütürlerse yürütsünler. Bu inanç ve kararlılık, önümüzde hiçbir engel bırakmayacaktır. Bütün taşları teker teker temizleyeceğiz. Demokrasiyle beraber yolculuğumuza devam edeceğiz. Doğu ve Güneydoğu'yu terör musibetinden hep beraber kurtaracağız. Bunun bir tek çaresi var. Çok uzun bir reçete değildir. Bunun çaresi tek bir kelimedir: Demokrasi." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Hakkari kongresinde yaptığı yayla yasaklarının kaldırılacağı yönündeki açıklamasını anımsatan Soylu, bölgede her açıdan yepyeni bir sürecin başladığını vurguladı.

"Bu iradeyle ve bu anlayışla beraber bunu hep birlikte sağlayacağız." diyen Soylu, şunları kaydetti:"Bunu zehirlemelerine imkan tanımayacağız. Milletimize karşı demokrasiyi nasıl ortaya koyuyorsak, teröre karşı da acımasızlığımızdan zerre kadar taviz vermeyeceğiz. Bu bizim en önemli kararlılıklarımızdan bir tanesi olacak. Kim ne şekilde istiyorsa istesin, kendi fikri kendi düşüncesini ortaya koysun ama bunu şiddetle ve milletimizi korkutarak yapmaya çalışırlarsa buna müsaade etmeyeceğimizi bilinmesini istiyoruz.

Bize kurmak istedikleri tuzak, esas itibariyle Kandil'den Afrin'e kadar hattın ötesinde olan ve bu coğrafyayı birbirine karıştırmaya çalışan, birbirimize sırtımızı dönmeyi ve birbirimizden güç bulmamızı engelleyen bir anlayışı ortaya koymaktı."

Yapılan konuşmaların ardından delegelerin çoğunluğunun oyunu alan Av. Ekrem Olgaç AK Parti Siirt Merkez İlçe Başkanlığı’na seçildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya 1969 Siirt Spor Taraftarlar Derneği Başkanlığı tarafından arkasında “56 numaralı Süleyman Soylu” forma hediye edildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve beraberindeki heyet daha sonra bazı inceleme ve temaslarda bulunmak üzere Eruh ilçesine hareket etti.

AK Parti Merkez İlçe Yönetim Kurulu Şöyle Oluştu

Başkan Av. Ekrem Olgaç

Abdulkerim Dayan

Agit Dündar

Ömer Acar

Abdurahman Aslan

Muhsin Küskü

Suat Çatı

Abdullah Tetik

Fatih Işık

Veysi Sevgili

Murat Eroğlu

Gürsel Nergis

Cuma Baykan

Abdullah Soğunç

Serdar Özyeşil

Cengiz Badem

Bülent Nalbant

Filiz Marangoz

Hüseyin İlbaş

Vurkan Aydın

Merve Tanık Oktav

Nursel Özbey

Yılmaz Teymur

Mehmet Kaçhan

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
siirtli çaycı 6 yıl önce

sayın sancak anperyizim kelimesi size çok uzak değil bundan30 sene önce o yolun başında duran sizdiniz ve mendilin ucunu sallıyan sen din ya şinde de ne olduda çark ettiniz bunu bir söyleyin ki halk a bu hesabı vermelisiniz

Misafir Avatar
Nezir 6 yıl önce @siirtli çaycı

Siirtli çaycı yazdığına ilave olarak şu eskimiş bakan unutuldukça memlekete gelip boy göstermesi sinirleri bozuyor adeta akpartiye oy vermeyin dercesine başka memleketin bakanları memleketlerine hizmet ederken bizimki her gelişinde büryan kitel dolma köfte yiyip sşakşakçıların yağcıların sırtını sıvazlayıp gidiyor memlekete çaktığı tel çivi yok bir kaç kişiye faydası oldu tayinde başkada getirisi yok seçimlerde götürüsü oluyor

Beğenmedim! (0)
Avatar
Ömer eray 6 yıl önce

Yahu eski bakanın memlekete sanki ne faydası olmuşki seçim zamanlarında yada kongrelerde boy gösteriyor bu böy göstermelik gösterişten ibarettir memlekette katkısı olmayanların memlekete gelmelere hakkı yok onları alkışlayıp allayıp pullayıp sofraya sunması ayıptır basitliktir her geldiğinde akparti sevdalısı nsanların tepkisi oluşuyor sanki birileri inanlarımızı akpartiden soğutmak için özellikle gönderiyor

Avatar
Süleyman oktay 6 yıl önce

Sayın editör Hayırlı olsun diyorum ve diyorumki umarım ve dilerimki bu yorumumu yayınlarsın listede gördüğüm isimlere göre soruyorum ilde yaşayan ırklara göre ilde yaşayan ilçe halkına göre denge unsuru sağlandımı yoksa bir ilçeye daha çok ağırlıkmı verildi sorulan soruların başında bunlar geliyor bir akparti sevadalıs olarak ümidimiz kaliteli kültürlü partiyi temsil ve hizmet edebilecek nitelikte kimselerden oluşturulmuş ise ne ala yoksa 2019 da işimiz zor işleri zor tabi seninde bay editör (Birde seni listede göremedik bu defa )

Avatar
Nezir Koçer 6 yıl önce

parninin bir sevdalısı olarak listeye baktığımda akpartiyi temsil edebilecek 2019 ylı seçimlerine taşıyabilecek donanımı bilgili tecrübeli 6-7 isim dışındaki arkadaşlar deneyimsiz oysa siirtte akparti sevdalısı olarak dana donanımlı daha deneyimli daha sevdalı isimler bulunabilirdi hatta önceki dönemdeki arkadaşlardan hemen hemen tamamı dışarda bırakılmış onların bazılarından istifade edilebilirid birdesanki bir ilçeden daha çok isim yazılmış gibi görülüyor yanılmıyorsam umarız 2019 seçimlerinde hayal kırıklığı yaşamayalım Reisi ve resiin istedklerini seçebilelim ama görünüre göre iş zor

Avatar
Arap Ramazan 6 yıl önce

AKPARTİ temsilcilerine hatırlatmadır şayet 2019 seçimlerinde başarı bekliyorsanız Egemen gelmesin eski bakanda eski belediye başkanıda ortalıkta çok görünmesinler hatta hiç görünmesinler on oy getirtileri varsa 500 oy götürüleri olur geçmişte yaşandı bunlar memlekete faydası olmuş insan getirin varsa yoksa dışardan kimse gelmesin oy toplama ve destek verme bahanesiyle onlar sadece hava atmak ve yemeklerimizden yemeye geliyorlar

Misafir Avatar
Siirtli Süleyman 6 yıl önce @Arap Ramazan

Bende Arap ramazan isimli arkadaşa sonuna kadar katılıyorum memlekete hayırsızlar gelmesin onlar gelmese biz burada yaşayanlar daha başarılı olurız seçimlerde Ha birde Şimdiye kadar akparti döneminde seçilen millet vekillerinden sadece osman hoca siirtte yaşıyordu diğerleri hep dışardan önümüze kondu bizde istemeye istemeyede REİSİN hatırına oy verdik ama keşke vermeseydik diyeceğimiz oluyor birde Eskimiş bakan ve başkan memlekete hayrı olmamışlar kim varsa bir ara nurettin de vardı onlarda sakın gelmesinler onları görünce oy vermemek geliyor içimizdennnnnnnnnnnnnn sayın özgür beye duyurumuzdur

Beğenmedim! (0)