Bu haber kez okundu.

ENGELSİZ HASTANE, ENGELSİZ İLETİŞİM
banner229
 Siirt İli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliğince sağlık tesislerinde görevli personellere işitme engeli bulunan vatandaşlarımıza yardımcı olabilmek amacıyla ikinci kez Milli Eğitim Bakanlığı onaylı Sertifikalı işaret dili kursu açıldı.

Sağlık tesislerinde karşılaşılabilecek engelli vatandaşlarla daha kaliteli ve etkili iletişim kurabilmek ve engelli vatandaşlarımızın sosyal hayatta yaşamış oldukları sıkıntıları giderebilmek gayesiyle ikinci kez işaret dili eğitim organizasyonu gerçekleştirildi.

Eğitim faaliyeti yapılan kursta toplam 85 kursiyer bulunmakta olup, 85 kursiyere verilen işaret dili eğitimi, işitme engelliler öğretmeni Cem Öz tarafından eğitim aldılar. Sağlık dışı meslek gruplarıyla etkileşim kurabilmek adına sağlık dışı meslek grupları da kursa dâhil edilirken, Kursiyerler hasta karşılama-yönlendirme, Hasta kabul, güvenlik, temizlik, ebe, hemşire, diş teknikeri, öğretmen, psikolog, polis gibi meslek gruplarından oluşuyor.

Organizasyonun Siirt İli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliğinin onayı ve kurumun Eğitim birimi ile Halk Eğitim Merkezinin ortak çaba ve katkılarıyla gerçekleştirildiği öğrenildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.