Bu haber kez okundu.

STK'lardan “Karikatür“ Tepkisi
banner229
Siirt'te 55 Sivil Toplum Örgütün yer aldığı Siirt Birlik Platformu üyeleri ve vatandaşlar ve çok sayıda vatandaşlar, bir gazetenin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayımladığı karikatürde Hazreti Muhammed'in "Cennet anaların ayakları altındadır" hadisiyle alay edildiğini belirterek tepki gösterdi.
Sivil Toplum Örgütleri temsilcileri ile çok sayıda vatandaş, Güres Caddesi Sancaklar İlkokulu önünde yaptıkları basın açıklamasıyla bir gazetenin Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayımladığı karikatürü kınadı.
Katılımcılar adına açıklamayı okuyan Siirt Birilik Platformu Başkanı Bayram Bülbül, tarihte hiçbir insanın, komutanın, devlet adamının, filozofun hatta hiçbir peygamberin hayatının Hz. Muhammed’in hayatı kadar detaylı ve kapsamlı bir şekilde kayıt altına alınmadığını söyledi.
PKK ve uzantılarının fırsat buldukça Müslümanların değerlerine saldırdıklarını belirten Bülbül, "Akıl tutulması, kalp katılaşması ve basiret bağlanması olmayan her insaf ve vicdan sahibi insanların nezdinde övgüyle, ihtiramla ve takdirle anılmış ve anlatılmıştır. Ancak bazı insanların cehalet ve gafletinden; bazılarının da kin, düşmanlık ve küstahlıklarından dolayı alçakça ileri-geri konuştukları görülmektedir. Bunun son örneği de tarihin çöp sepetine atılmış köhne bir ideolojinin silahşorluğuna soyunan Özgür Gündem Gazetesi olmuştur" dedi.
"Ezilenlerin, mahrumların, mağdurların, kölelerin, biçarelerin ve garip gurabanın hakkını savunan hak ve adalet önderi Hz. Muhammed'in mesajlarına bugün her zamankinden daha çok insanın ihtiyacı vardır" diyen Bülbül şöyle devam etti: "Müslümanların en büyük kutsallarından biri olan Resulullah Muhammed’e dil uzatmak, İki milyara yakın Müslüman'ın öfke ve ahını üstüne çekmek olduğunu herkes bilmelidir.
Kutlu elçiye iftira ve hakaret etme cüretini gösterenlerin de milyarlarca Müslüman'ın lanetine maruz kalacaklarını hatırlatmak istiyoruz. Müslümanların sinir uçlarıyla oynamaya çalışan bu gazete müsveddelerini provakatif ve aşağılık faaliyetlerinden vaz geçmeye çağırıyor; bu cüreti gösteren küstahları SİİRT Sivil Toplum Kuruluşları Platformu olarak şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Bu tür provokatörlerin Muhammed ümmetini Tevhid, Adalet ve Ahlak çizgisinden ayırmaya güçlerinin yetmeyeceğini bir kez daha ifade ediyoruz."
Basın açıklamasına katılan kalabalık sıksık slogan atıp tekbir getirdi. Daha sonra Önder İmam Hatipliler Derneği Güneydoğu Anadolu Bölge Koordinatörü ve SİMYADER Başkanı Necmettin Çiçek'in okuduğu dua ile kalabalık sessizce dağıldı.


Anahtar Kelimeler:
SiirtStkKarikatür Tepkisi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.