Bu haber kez okundu.

Siirt TSO Başkanı Güven Kuzu, ICC 65. Genel Kuruluna Katıldı
banner229

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Güven Kuzu, Milletlerarası Ticaret Odası (ICC) Türkiye Milli Komitesi 65. Genel Kurul Toplantısı’na katıldı.

Milletlerarası Ticaret Odası (ICC) Türkiye Milli Komitesi 65. Olağan Genel Kurulu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

‪Genel Kurula, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve Siirt TSO Başkanı ve ICC Yönetim Kurulu Üyesi Güven Kuzu, ICC Türkiye Milli Komitesi 65. Olağan Genel Kurulu’na katıldı.

TOBB ve ICC Türkiye Milli Komitesi Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu Genel Kurula ve sonrasında yapılan plaket törenine katıldı.

Hisarcıklıoğlu, 12-14 Haziran 2019 tarihlerinde Brezilya’nın Rio de Janeiro kentinde düzenlenen ICC 11. Dünya Odalar Kongresi bünyesindeki Dünya Odalar Yarışmasında finale kalan Gaziantep Sanayi Odası, Konya Sanayi Odası ve İstanbul Ticaret Odası ile birincilik alan Gaziantep Ticaret Odası’nı başarılarından ötürü kutlayarak, plaket verdi.

Söz konusu yarışmada; Gaziantep Ticaret Odası, En Sıradışı Proje Kategorisinde ‘Suriye Masası Projesiyle; Gaziantep Sanayi Odası, En İyi Eğitim Projesi kategorisinde ‘Mesleki Eğitim Merkezi Projesiyle’; Konya Sanayi Odası, En iyi KOBİ ve Girişimcilik Geliştirme Projesi kategorisinde ‘Bölgesel İnovasyon Merkezi Projesiyle’, İstanbul Ticaret Odası da En iyi KOBİ ve Girişimcilik Geliştirme Projesi kategorisinde, ‘Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi Projesiyle’ yarışmıştı.

-ICC, 100’den fazla ülkede, 45 milyon üye ağına sahip

TOBB ve ICC Türkiye Milli Komitesi Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, ICC Türkiye’nin Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, ICC’nin tarihine ve kuruluşuna ilişkin bilgi verirken, kuruluşun ticaretin ve yatırımların artması için çalışan en büyük iş dünyası yapılanması olduğuna dikkat çekti.

ICC’nin; bu yıl 100’üncü yaşını kutladığını belirten Hisarcıklıoğlu, 100'den fazla ülkede, 45 milyon üye ağıyla, 1 milyardan fazla çalışanı temsil ettiğini söyledi. ICC’nin zamanla, farklı ülkelerden özel sektör temsilcilerini bir çatı altında toplayarak, dünyada ticaretin artırılması ve ticaretin önündeki engellerin kaldırılması için referans kurum haline geldiğine işaret eden Hisarcıklıoğlu, “ICC’nin uluslararası ticaret alanında yol gösterici etkisi gün geçtikçe artmaktadır.

Ülkemizde, ICC Türkiye Milli Komitesi’nin kurulması ve faaliyetlerinin yürütülmesi görevini TOBB üstlenmiştir. TOBB çatısı altında faaliyet gösteren ICC Türkiye Milli Komitesi, 1934 yılından bu yana, ICC’nin Türkiye temsilciliğini yürütmektedir” diye konuştu.

Tahkim konusuna da vurgu yapan Hisarcıklıoğlu, ICC’nin organı olarak kurulan Milletlerarası Tahkim Divanı’nın, uluslararası ticari ve iş uyuşmazlıklarının çözümünde, dünyaya önderlik ettiğini anlattı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.