Bu haber kez okundu.

PERVARİ’DE SAHNELEN “7 KOCALI HÜRMÜZ” MÜZİKAL TİYATRO OYUNU İZLEYENLERİ MEST ETTİ
banner229
Siirt’in Pervari İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde kurulan “Pervari Metod” Tiyatro ekibi ’7 Kocalı Hürmüz” adlı müzikal tiyatro oyununu sahneledi.
Pervari Metod Tiyatro ekibi daha öncede “Bayramlık pabuç” adlı oyunu, Ankara ve Gaziantep illerinde de sahneleyerek, toplumun kanayan sosyal yaralarından birisi olan erken yaşta evliliklere dikkat çekmişti.
Pervari İMKB Lisesi çok amaçlı salonunda sahnelenen oyunu, İlçe Kaymakamı Murat Kahraman, Belediye Başkanı Tayyar Özcan, kurum amirleri, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Mehmet Şükrü Uras, davetliler ve çok sayıda Pervarili sanatsever izledi.
Tiyatro gösterisinde ilçede görev yapan öğretmenler ile resmi kurumlarda çalışan görevlilerin yanı sıra esnaflar ve gençler rol aldı. Tiyatro oyununu izlemek için Pervarililer adeta salonu tıka basa doldurdu. Yaklaşık 2 saat süren ve iki perde halinde sahnelenen oyun, salonu dolduran sanatseverleri gülmekten kırdı geçirdi. Oyunun bitiminden sonra sahneye hep birlikte çıkan tiyatrocuları, seyirciler dakikalarca ayakta alkışladılar.
Oyun sonunda, Tiyatro ekibini kutlayan Pervari kaymakamı Murat Kahraman, İlçemizde kültür sanat etkinliklerine büyük önem verdiklerini belirterek, ‘Pervari halkının oyuna ilgisi çok güzel. Bu tür sosyal sorumluluk projelerini vatandaşlarımızla buluşturmaya devam edeceğiz. Tiyatro ekibini kutluyorum.’dedi.
Oyunun yönetmenliğini yapan Pervari İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Özcan ise, Tiyatro ekibinin 3 aydan beri oyuna hazırlık yaptıklarını dile getirerek, “Pervari Metod” Tiyatro ekibinde; öğretmen, memur, işçi, esnaf ve halkın her kesiminden insanlarımız rol alıyor. Herkes gönüllü olarak görev aldığı için çok başarılı bir performans orta çıkıyor. Bizlere destek olan başta ilçe Kaymakamımız, Murat Kahraman ve Pervari Belediye Başkanımız Tayyar Özcan’a ve çalışmalarımıza basın yoluyla destek veren hemşehrimiz basın müdürü Şükrü Uras’a da teşekkür ediyorum.“ diye konuştu. T
iyatro gösterimi, çekilen hatıra fotoğraf ile sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.