Bu haber kez okundu.

Milletvekilimiz Yasin Aktay Amerika'da Sergi Açılışı Yaptı
banner229
AK Parti Siirt Milletvekilimiz Prof. Dr. Yasin Aktay, Amerika temasları sırasında başkent Washington’da bir sergi açılışı yaptı. Aktay, ABD ve Avrupa’dan birçok Müslüman siyasetçi, akademisyen ve sivil toplum kuruluşlarının buluştuğu konferans için gittiği ABD başkenti Washington DC’de, ülkenin en büyük camisi olan Maryland Diyanet Merkezi’ni ziyaret etti ve burada ebru sanatı üzerine bir serginin açılışını yaptı.
Resmi açılışını önümüzdeki aylarda Cumhurbaşkanı Recep tayyip erdoğan’ın yapacağı merkezde bulunan sergiyi ziyaret eden Aktay, Amerika’da Türk toplumunun yaptığı faaliyetlerden övgüyle bahsetti. Aktay, “Müslümanların başarısı, Batı dünyasındaki islamafobik söyleme verilebilecek en güzel cevaptır” dedi.
ABD’de bu yıl kasım ayında yapılacak başkanlık seçimleri dolayısıyla özellikle Cumhuriyetçi kanadın kullandığı İslam karşıtı dili eleştiren Aktay, geçtiğimiz günlerde Türkiyeli bilim adamı Aziz Sancar, Amerika’da North Carolina Üniversitesi’nde yaptığı araştırmalarla Nobel’e layık görüldüğünü hatırlatarak, “Bu ödül bizi gururlandırmasının yanı sıra, ayrıca bir sorunun cevabıdır da, o da şudur ki, Müslümanlar bu toplumun değerlerine değer katıyor. Bu bağlamda İslam’a ve Müslümanlara yapılan eleştireler cahilliğin göstergesidir” diye konuştu.
ABD’de özellikle Müslüman çevreleri tarafından tanınan Prof Dr Yasin Aktay, 28 Şubat sonrasında ABD’de Utah Üniversitesi ve Maine Üniversitesinde görev yapmıştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.