Bu haber kez okundu.

Korucu Derneklerinden 5 Bin Yeni Korucu Alımı Değerlendirmesi
banner229
Siirt'te faaliyet yürüten şehit, gazi ve korucu dernekleri, İçişleri Bakanlığı'nın 5 bin yeni korucu alınacağına ilişkin kararını memnuniyetle karşıladı.
Dernekler, korucuların uzman erbaşlar gibi eğitimden geçirilmesini istedi. Korucuların gençleştirilmesi gerektiğini ifade eden Gazi ve Şehit Aileleri Dernekleri Federasyonu Başkanı Lütfü Yiğit, yeni alınacak 5 bin korucunun gençlerden oluşması ve bunların da uzman erbaşlar gibi eğitimden geçirilmesi gerektiğini söyledi.
İlgili makamlara daha önce 10 bin korucu alınması için teklifte bulunduklarını anlatan Yiğit, "5 bin korucunun alınacak olmasını da çok önemsiyoruz. Öncelikle erbaşlar gibi korucuların da eğitimden geçirilmesi ve korucular için büyük sorun olan özlük hakları iyileştirilmesi gerekir. Genç ve dinamik insanların bu kadro ile istihdam edilmesi durumunda olumlu sonuçlar ortaya çıkacaktır" dedi.
Güneydoğu Anadolu Köy Korucuları Derneği Başkanı Kenan Şehitoğlu ise, terörle mücadelede koruculara büyük görevler düştüğünü anlatarak, "terörle mücadelede etkin bir sonuç elde edilmesi için korucuların her konuda yapılandırılması gerekir.
Korucuların ekonomik şartları düzeltilmesi gerektiği gibi, artık koruculuk yapamayanların da emekliğe ayrılması yerlerine etkin insanların alınması gerekir" diye konuştu.
Şehit ve Gazi Aileleri Dernekleri Federasyonu üyesi Nedim Ayhan da yeni korucu alımının bölge ekonomisi açısından olumlu olacağını aktardı.

Anahtar Kelimeler:
SiirtKorucu5 Bin Kşi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.