Bu haber kez okundu.

Kızılay Genel Merkez Denetim Kurulu Üyesi Yener Tanık Başkanlığındaki Heyet Erbil’de
banner229

Türk Kızılay heyeti Erbil'de yardım dağıtımında bulunuyor. Başkanlığını Kızılay Genel Merkez Denetim Kurulu üyesi ve  Kızılay eski Siirt Şube Başkanı Yener Tanık’ın yaptığı heyet yardım dağıtımının yanı sıra Kuzey Irak Kızılay Teşkilatı başta olmak üzere çeşitli kesimlerle de temaslar gerçekleştirdi.

Kızılay Genel Merkez Denetim Kurulu üyesi Yener Tanık, “Dünyada ilan edilen ve Ramazan ayının 15’ine denk düşen Dünya Yetimler Günü münasebetiyle bu akşam yetimlere bir iftar yemeği vereceğiz ve bu bizim 2. İftar yemeğimiz olacak. Peygamber efendimiz 3 yetim çocuğunu doyurmak dünyanın en büyük sevabıdır diyor” dedi.

Tanık yaptığı açıklamada Ramazan ayı boyunca dağıtımların devam edeceğini belirterek “Türk Kızılayı adına ekip başkanı olarak geldiğimiz kuzey Irak’ın Erbil Kentinde “Ramazan’da Az Çok demeden paylaşıyorsan HİLAL OLSUN Kampanyası kapsamında geldik.

Dünyada 38 ülkede yardım operasyonları düzenledik. Bu çalışma kapsamında Kuzey Irak’ın Erbil kentinde bir dizi ziyaretler gerçekleştirdik. Başta Başkonsolosumuz Sayın Hakan Karaçay beyi, Erbil Türkmen cephesi Milletvekili Sayın Aydın Maruf Selim beyi ve Irak Erbil Kızılay başkanı Sayın Hawri İhsan beyi makamlarında ziyaret ederek çalışmalarımız hakkında bilgi verdik ve desteklerinden dolayında teşekkür ettik.

Ziyaretlerimizden sonra Başkonsolos ve Irak Kızılay başkanlarıyla beraber dağıtımı gerçekleştirdik. Irak yetimhanesinde bulunan yetimlerimizle bu akşam ikinci iftarımızı gerçekleştirilecek.

Bugün gıda kolilerinden Irak Körler Derneğinin üyelerine ve muhtaç ailelerine gıda dağıtımlarımızı gerçekleştiriyoruz. Ramazan boyunca dağıtımlar devam edecek.” Dedi.

Dağıtıma Erbil Başkonsolosu Hakan Karaçay, Genel Merkez Denetim Kurulu üyesi Yener Tanık ve Irak Kızılay Erbil Ofisi yetkilileri de katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.