Bu haber kez okundu.

İşten Çıkarılan Dedaş İşçileri Oturma Eylemi Yaptı
banner229
Siirt'te, Dicle Elektrik Dağıtım AŞ (DEDAŞ) tarafından işine son verilen bir grup işçi, oturma eylemi yaptı.
Siirt ve Kurtalan ilçesinde işlerine son verilen 24 işçiden bir kısmı, DEDAŞ İl Müdürlüğü önünde bir araya gelerek, basın açıklaması yaptı. İşçiler adına açıklama yapan Muhammet Gül, gecelerini gündüzlerine katarak çalıştıkları kurumlarında, tekrar işe başlamak istediklerini söyledi.
Geleceklerinin bu işlerine bağlı olduğunu belirten Gül, "Hepimiz aile babasıyız, evliyiz, nişanlıyız ve hepimizin geleceği var. Geleceğimiz bu işten kaynaklanıyor. Bu işimize de el koydular. İşimize el koyma sebepleri yetersizlik. Bunun nedeni yetersizlik değil. Çünkü biz gecemizi gündüzümüze katarak çalışıyoruz. Fazladan mesai yaparak çalışıyoruz. Bunun için hiçbir karşılık beklemeden elimizden gelen her şeyi yapıyoruz" diye konuştu.
Grup, açıklamanın ardından oturma eyleminin ardından olaysız bir şekilde dağıldı.
İşten çıkarılan personele gönderilen tebligatta şu satırlara yer verildi:
FESİH BİLDİRİMİ TEBLİGATI
Akdeniz Temizlik Gıda Elektronik Makine Teknik Servis Hizmetleri sanayi ve Ticaret A.Ş. ünvanlı şirketimizle yapmış olduğunuz iş sözleşmesine istinaden, iş sözleşmemiz gereğince, Siirt Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. ve bağlı birimleri Siirt adresinde kurulu işyerimizde çalışmaktasınız. Asıl İşveren Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş.’nın tarafımıza Diyarbakır 6.Noterliği aracılığıyla tebliğ edilen 17 Nisan 2015 tarihli, 11758 yevmiye numaralı ihtarname ile “gelinmiş olan noktada vermiş olduğumuz hizmette hedeflenen verimlilik ve kaliteye ulaşılamamış olup, 17.04.2015 tarihinden itibaren 210 kişiye ihtiyacımız kalmamıştır” ifadesi ile personel azaltmaya gitmiştir.
Asıl İşveren Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin söz konusu ihtarname ile personel azaltmaya gitmesi İşverenliğimizin ihale ile iş alması nedeni ile Diyarbakır, Şırnak, Batman ve Siirt il ve ilçelerindeki işyerlerinin geçici nitelikte olması, Ne yazık ki Diyarbakır, Şırnak, Batman ve Siirt il ve ilçelerindeki tüm kadroların dolu olması, nedenleri ile iş akdinize 22.05.2015 tarihinde son verilecektir. 4857 sayılı İş Kanununun 17.Maddesi gereğince 28 gün ihbar süreniz olduğu tespit edilmiştir. Bu yazımızın tarafınıza tebliğinden itibaren 28 günlük ihbar sürenizi kullanmanızı ve bu süre içerisinde, yine aynı kanunun 27’nci maddesi gereğince günlük 2 saat ücretli iş arama izniniz olduğunu veya iş arama izin saatlerini birleştirerek tarafımıza yazılı olarak bildirmek şartıyla toplu olarak kullanabileceğinizi bimenizi ve ihbar sürenizin sonunda firmamızla ilişiğiniz kesileceğini, rica en tebliğ ederiz.
Tebliğ Tarihi: 24.04.2015

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
mahmut 9 yıl önce

çok iyi oldu bu kişiler esnaftan para alıyodular rüşvet alıyodularkaçak için zaten kurumlarınada haindiler halk zaten bu kişelerden bıkmıştı öyle olmasaydı o fotodakileriş en kısa zamanda zaten halk linç edecekti hem halk için hem dedes iöçin ii oldu