Bu haber kez okundu.

İlimizden 136 Kişi Hacca Gidecek
banner229
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 2016 yılı Hac kuraları dün çekildi. Siirt'ten kayıt yaptıran 4 Bin 550 hacı adayından 136'sı kutsal topraklara gidecek.
Siirt İl Müftüsü Faruk Arvas, bu yıl Siirt genelinde 4550 kişinin kutsal topraklara gitmek için başvuruda bulunduğunu ve dün yapılan kura sonucunda bunlardan 136 kişinin Hac’ca gideceğini söyledi.
İl Müftüsü Faruk Arvas, Türkiye geneli bir milyon 761 bin kişinin tabi olduğu kuraya, Siirt'ten 4 bin 550 kişinin katıldığı bilgisini verdi.
Geçen yılki sonuçlar göz önüne alındığında, kentte bu yıl hacca gideceklerin sayısında düşüş yaşandığını aktaran Arvas, “2016 yılı haccının hem Siirt'imiz hem de Türkiye’miz için hayırlı olmasını temenni ediyorum. Siirt'ten 4 bin 550 kişinin kuraya tabi tutulduğunu belirtti.
“Kendilerine hac çıkmayanlar bunu tevekkülle karşılamalı”
Kurada ismi çıkmayan hacı adaylarının bu durumu tevekkülle karşılamasını tavsiye eden Arvas, şunları söyledi: “Hac bir imtihan, bir sabır okulu, aynı zamanda bir çile okuludur. Hazreti İbrahim’den başlayan, Efendimizin (sav) sınırlarını çizdiği bir ibadettir. Dolayısıyla Efendimizin de Hudeybiye’ye kadar gidip de umre yapamayışını göz önüne alan hacılarımızın, kendilerine hac çıkmaması durumunda bunu tevekkülle karşılamasını, kendilerine hac çıkanların da bunu hem hacı olmak hem hacı kalmak düşüncesiyle yapmasını ve örnek bir hacılık temsil etmesini Cenab-ı Hak’tan temenni ediyoruz.”
Hac ücretleri 3 taksitle ödenebilecek
Konaklama türlerine göre değişen hac fiyatları, normal konaklama için 3 bin 750 dolar, müstakil konaklama için 5 bin 250 dolar, otel için ise 6 bin 800 dolar olarak belirlendi. Hacı adayları, hac ücretlerini peşin yatırabilecekleri gibi 3 taksit halinde de ödeyebilecek. Hacı adaylarından, hac için belirlenen ücretler dışında ilave herhangi bir ücret talep edilmeyecek.
Hac kesin kayıtları
Hac kesin kayıtları, 7-18 Mart'ta, her ilde ve her bir hac konaklama türünde yapılacak. İlk hac kafilesinin 4 Ağustos'ta ve son hac kafilesinin 5 Eylül'de gideceği kutsal topraklardan dönüşler 16 Eylül-16 Ekim'de gerçekleşecek.

Anahtar Kelimeler:
2016SiirtHac136 Kişi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.