Bu haber kez okundu.

İLİMİZDE TARIM VE KIRSAL KALKINMAYI DESTEKLEME KURUMU (TKDK) KURULUYOR
banner229
Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz,’Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nun ilimizde kısa bir sürede teşkilatının kurulacağını’ söyledi.
5648 sayılı Kanun ile 2007'de kurulan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) 42 ilde 2013'te teşkilatlanmasını tamamlamış, 64. Hükümetin eylem planı içerisinde ilk 3 aylık dönemde kalan 39 İlde de Kurumun teşkilatlanması ve hibe uygulamalarını yürütmesi hedeflenmiştir.
Bu amaçla TKDK Muş İl Koordinatörü Mehmet Emin Turan, Siirt İlinde kuruluş faaliyetlerini gerçekleştirmek üzere görevlendirilmiştir. TKDK Muş İl Koordinatörü Mehmet Emin Turan, Vali Mustafa Tutulmaz’ı makamında ziyaret ederek, Siirt’te kurulacak olan“Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun kuruluşu hakkında bilgi verdi.
Siirt’ te kısa süre içerisinde kuruluş faaliyetlerini gerçekleştirecek olan TKDK’nın ilimizin kalkınma lokomotifi olan tarım ve hayvancılığa önemli bir katma değer sunacağını kaydeden Vali Mustafa Tutulmaz: “Kurum; başta tarım ve hayvancılık olmak üzere, el sanatları, doğa, inanç ve kültür turizmi, enerji ile katma değerli ürünlerin ekonomiye kazandırılması yönünde yürütülen çalışmaların daha modern hale gelmesine destek sağlayarak, yerel kalkınma dinamiklerinin hayata geçirilmesi ile kırsal alanlarda yaşayan nüfusun yerinde tutulmasına ve yeni iş imkanları oluşturularak, istihdam artışı sağlanacaktır.” dedi.
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) :Tarımsal ve hayvansal ürünlerin üretimi, tarıma dayalı sanayi, arıcılık, süs bitkileri, tıbbi ve aromatik bitkilerin yetiştirilmesi, el sanatları, katma değerli ürünler, turizm, kültür balıkçılığı, yenilenebilir enerji gibi daha bir çok alanda yapılacak projelere % 50 - 70 arasında karşılıksız hibe desteği sağlamaktadır. Yapılan yatırımların 5 yıllık izleme sürecini de takip eden Kurum, kuruluşunu tamamladığı kentlerde önemli farkındalıklar oluşturmuştur."

Anahtar Kelimeler:
SiirtTDDKKuruluyor
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.