Bu haber kez okundu.

Fıstık Yetiştiricileriyle  Toplantı Yapıldı
banner229

İlimiz için ekonomik öneme sahip olan fıstık bahçelerinde görülen salkım ve yaprak dökülmeleri üzerine, fıstık bahçeleri dolaşılarak durum tespiti yapılmış ve sonrasında 13/06/2018 Çarşamba günü “Fıstık Yetiştiriciliği ve Karşılaşılan Sorunlar” hakkında bilgi vermek ve görüş alış verişinde bulunmak amacıyla toplantı düzenlendi.

Toplantıya, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ergün DEMİRHAN, Siirt Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Koray ÖZRENK, Ziraat Odası Başkanı Gündüz TANIK, Siirt Fıstık Üreticileri Birliği Başkanı Şuayip ASLAN,Gıda Tarım ve Hayvancılık İl  ve İlçe Müdürlüğünde görevli teknik personeller, Ziraat Fakültesi hocaları ve il merkezi ile ilçelerden Fıstık yetiştiriciliği yapan önder üreticiler katıldı..

Toplantıda bu yıl yaşanan yaprak ve salkım dökülmelerinin nedenleri, İlimizde fıstık yetiştiriciliğinin geldiği aşama, karşılaşılan sorunlar ve alınması gereken tedbirler konusunda yetiştiricilerle birlikte getireceği sonuçlar ve alınması gereken önlemler hakkında sunum yapılarak üreticilerin soruları cevaplandırıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.