Bu haber kez okundu.

BOTAN EFSANESİ SİİRT GÖSTERİ SANATLARI TOPLULUĞU HALKLA BULUŞTU
banner229
Siirt Valiliğinin destekleri ile kurulan Botan Efsanesi Gösteri sanatlar Topluluğu, Siirtli sanatseverlerle buluşarak, özel gösteri düzenledi.
Siirt 14 Eylül Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen gösteriyi, Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halil Soysal, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, Vali Yardımcısı Ceyhun Dilşad Taşkın, İl Emniyet Müdürü Metin Özkan, kurum Müdürleri, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, davetliler ve çok sayıda vatandaş izledi.
Bu yıl Siirt Valiliğinin destekleri ile vatandaşlara özel olarak hazırlanan Botan Efsanesi, izleyenlere heyecan dolu anlar yaşattı. İzleyenleri adeta büyüledi.
  Siirtli öğretmen, öğrenci, esnaf ve çeşitli meslek guruplarından oluşan Botan Efsanesi, sahne performanslarıyla göz doldurdu. 45 kişiden oluşan Botan Efsanesi Siirt Gösteri Sanatları Topluluğunun sunduğu halk dansları gösterilerine, İzleyiciler, alkışlarla eşlik etti.
Siirt'in kadim zengin kültürünü tanıtmak amacıyla Siirt Gösteri Sanatları Topluluğunun kurulduğunu belirten Vali Mustafa Tutulmaz, gösteri topluluğunu sahnede göstermiş olduğu başarılarından dolayı tebrik etti.
Vali Tutulmaz, 40 kişilik dans ekibine çiçek takdim ederken, Siirt Gösteri Sanatları Topluluğu Yönetmeni Sezgin Aydın’a da başarı dileğinde bulundu. Siirt’te son zamanlarda kültür ve sanat aktivitelerinin arttığına dikkat çeken Vali Tutulmaz, bu kültürel ve sanatsal çalışmaların Siirt'in tanıtıma ve gençlerimizin kaynaşmasına büyük katkı sağladığını ifade ederek, ”Gençlerimiz, çok güzel bir gösteri sahnelediler. Üç dilli kardeş kentimizin, binlerce yıllık tarihini, efsanelerini, kültürel dokusunu, kardeşliğini ve hoşgörüsünü folklor dili ile başarılı bir şekilde anlattılar. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Diye konuştu.Program, toplu hatıra fotoğraf çekimi ile sona erdi.
İstanbul Feshane'de düzenlenen Siirt Günleri etkinlikleri kapsamında Haliç Kongre Merkezinde ilk gösterisini yapan Botan Efsanesi, İstanbul Bahçeşehir ve Kocaeli ilerinde gösteri düzenleyerek, büyük bir beğeni toplamıştı. Botan Efsanesi, önümüzdeki aylarda Bursa ve İstanbul illerinde de iki ayrı gösteri ile sanatseverlerle buluşacak.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.