Bu haber kez okundu.

Belediye Başkan Vekili Taşkın, Belediyenin Bir Yıllık İcraatlarını Anlattı
banner229

Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, Özel Kalem Müdürü Murat Özekinci ve Park ve Bahçeler Müdürü Muhdi Eldemir ile birlikte Medyasiirt büromuzu ziyaret ederek belediyenin 1 yıl boyunca yapmış olduğu çalışmalar hakkında bilgi verdi. 

Siirt'te son Bir yılın harcama kalemini açıklayan Başkan Taşkın, 17 Kasım sabahı göreve başladığında 6 milyon TL kullanılabilir para olduğunu, toplam 167 milyon TL belediyenin borcu bulunduğunu, bunlar yapılandırılmış uzun vadeli borçlar olduğu dile getirdi.

Yılsonu oluşacak bütçe tahmininin 90 milyonu geçmeyeceğini, öz kaynakları artırmak için önemli bir gayret sarf ettiklerini dile getiren Taşkın, 9 milyona yakın borç ödendiği 110 milyon bütçesinin 20 milyonunun yatırıma ayrılmış, tahmini Belediyenin kendi bütçesi dışında dış kaynak desteğinin ise 52 milyon TL dolayında olduğunu aktardı.

20 milyon gelirin bir il için çok az olduğunu belirten Başkan Taşkın, hizmet yapılabilmesi için ya dış kaynak alınarak döngüyü çevireceklerini ya da uzun vadeli borç alımına gidileceğini, çünkü gelir getirici belediyeye ait arazi veya taşınmaz bulunmadığı için bu iki seçenekten biri veya her ikisine büyük ihtiyaç olduğunu aktardı. İmar konusuna değinerek, 6-7 yılda yapılan binaların imar planına tam anlamıyla uygun yapılmadığını söyledi.

Başkan Taşkın şunları söyledi:" Bir yıl içinde hem sosyal ve kültürel hem şehrin gelişmesi için ne gerekiyorsa planlarımız dahilinde hayata geçirmeye başladıklarını, Belediye kaynaklarını artırmak imkansızdı, biz de dış kaynak almak için İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kardeş Belediye Şahinbey Belediyesi başta olmak üzere diğer belediyelerimizden destek aldıklarını söyledi.

Vatandaşın mahallelerinden gelen taleplere yetişmek için şikâyet ve talepler değerlendirmek için Whatsapp ihbar hattı oluşturularak, şikâyet bırakan her vatandaşa geri dönüş yapıldığını ifade eden başkan Taşkın, Bölgenin en büyük çocuk oyun parkını hizmete açtık. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan Kızlar tepesi projesi çalışmaları tam hız devam ettiğini, Mayıs 2018 hayata geçeceğini ve Kızlar Tepesi projesinde kafeteryalar, çocuk parkı gölet, macera parkının içinde yer alacağı büyük bir proje olduğu belirtti.

Ayrıca, mezbaha yapımı, itfaiye binası, Kızlar tepesi projesi Siirt için çok önemli 3 önemli büyük proje olduğunu belirten Başkan Taşkın, kent genelinde işlevini yitirmiş, yetersiz gelen Yağmur suyu ve Kanalizasyon hatlarında yenileme çalışmalarını aralıksız sürdüğünü belirterek, Siski Müdürlüğünün başlatmış olduğu çalışmalar neticesinde mevcut yağmursuyu ve kanalizasyon hatları yenilenerek Siirt’in alt yapı sorunu çözüme kavuşmuş olacak. Hükümet caddesinden başlayan çalışmalar, Aydınlar, Güres ve diğer caddelerde de devam edeceğini söyledi.

Kış ayının gelmesiyle ve yağışların artmasıyla birlikte kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarının yetersiz geldiğini ve söz konusu problemlerin çözüme kavuşturulması için projelerin hayata geçirildiğine dikkat çeken Başkan Taşkın, deforme olan ve yetersiz gelen 400’lük boruların iki katına çıkarılarak 800’lük borularla değiştirildiği belirtti.. Siirt genelinde toplam 1200 metre yağmursuyu ve kanalizasyon şebekesinin değişiminin yapılacağını belirten Başkan Taşkın, çalışmaların 1 ay gibi bir sürede bitirilmesi hedeflendiğini söyledi. 

Başkan Taşkın,Siirtli vatandaşların ibadetlerini temiz ve rahat bir ortamda gerçekleştirebilmesi için il genelinde bulunan Camii ve Kur’an-ı Kerim kurslarında temizlik çalışması başlattıklarını ve Siirt İl merkezinde bulunan yaklaşık 240 camii ve Kur’an- Kursunun temizleneceği ifade etti.

Her hafta bir mahallede halk ile buluşma toplantıları yaptıklarını belirten Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın , Vatandaşlarımızın dertlerini, önerilerini, isteklerini daha etkin ifade edecekleri bu toplantıları gerçekleştirdiklerini, Hedeflerinin her anlamda daha iyi bir Siirt olduğunu ve toplantılarda konuşulan konuların, dile getirilen sorunların, çözüme kavuşturulması için büyük gayretin gösterildiğini belirtti.

Başkan Taşkın, Park Bahçeler ve Mezarlıklar Müdürlüğü bünyesinde 14 Mevcut parklarımızın oyun grupları, yürüyüş alanları, elektrik aksamları ve sulama tesisatları yenileme eksikler giderme çalışmaları yapılarak, Gökçebağ beldesi, eski hayvan pazarı ve eski devlet hastanesine üç adet yeni park yapıldığını ifade etti.

Mevcut parklara camii ve okullara olmak üzere 250 adet Şahinbey belediyesi, 250 adet Siirt belediyesi tarafından toplam 500 adet çatılı kamelyaları kurulumu yapıldı 500 adet çöp kovaları park, kaldırım ve ihtiyaç duyulan noktalara kurulumu yapıldı.

Mezarlıklarda 3 adet hayrat çeşmeleri yaptırılarak, Cenaze Hizmetleri kapsamında cenaze yıkama, mezar kazımı il dışında olmak üzere ulaşım hizmetleri sunulduğunu ve Taziye hizmetleri kapsamında, çay, şeker ve su dağıtımı ve imam tahsisi yapıldığını belirtti.

Kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili değişik alternatifler düşündüklerini belirten Başkan Taşkın,. Öncelikle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı nezdinde yeniden girişimler başlatarak Siirt'i, mevcut kentsel dönüşüm projesi kapsamında yer alan iller arasına almak, ikinci düşüncemiz ise örnek bir alan oluşturmayı hedeflediklerini söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ramazan 6 yıl önce

Baskanim otobüs ve minubus lere durak sistemi acilen getirilmeli. .Şehir trafiğini altüst ediyorlar. .basarilar ...

Avatar
siirtli çaycı 6 yıl önce

ya sayın başkanım sitenın içinde yapıla akaryakt istasyona ne dersiniz bu kadar halkın canını hiçemi sayıyorsunuz bunu da görmelisiniz ve gömemezlik yapmalısınız

Avatar
Mansur 6 yıl önce

Ramazan arkadaşa katılıyoruz. ..minubus ve otobüs innalkah. .millet bıktı vAllahi. .