Bu haber kez okundu.

Başkan Taşkın, Gazeteciler Gününde Basınla Bir Araya Geldi
banner229

 Siirt Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, kentte görev yapan basın mensuplarıyla "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü" dolayısıyla bir restoranda bir araya geldi.

İnsanların haber alma ihtiyacının daha fazla arttığını, en uzak noktadaki küçük bir olayın en uzak noktada yaşayan insanları etkilediğini söyledi.

Gazeteciliğin önemini koruduğuna işaret eden Taşkın, "Her ne kadar teknoloji hızlansa, insanlar daha hızlı haber alma ihtiyacına doğru gitse, internetin ve sosyal medyanın önemi artsa da klasik gazetecilik, doğru, en güvenilir kaynağa ulaşma açısından hala önemini devam ettiriyor." diye konuştu.

Başkan Taşkın, yerel gazeteciliğin önemine değinerek, insanların kendi yaşadığı bölgenin farkına varabilmesi, o bölgenin gelişebilmesi, orada yaşananların birebir bölge içerisinde çalışan gazeteciler tarafından analiz edilerek orada yaşayanlara sunulmasının ayrı bir değer olduğunu aktardı.

Yerel gazeteciliğin geliştirilmesi gerektiğine inandığını dile getiren Taşkın, şöyle konuştu: "Dünyada da bunun kıymetli örnekleri bulunmaktadır. Biz de bu noktada belediye olarak elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Hızlı ve etkili bir şekilde sizlere bizle alakalı haberleri servis etmeye çalışıyoruz.

Bu noktada da sizin objektif, doğru bilgiyi önemseyen, teyit alarak bilgileri servis eden ve ilkeli bir şekilde yaptığınız gazetecilik büyük bir önem arz ediyor. Allah nice yıllar nasip etsin.

Başkan vekili Taşkın daha sonra belediyenin yürüttüğü çalışmalar ile 2018 yılı çalışma programı hakkında bilgi verdi.Belediyenin 2017 yılı bütçesinin ilk defa 100 milyon TL yi aştığını ve bunda da yerel  kaynakların arttırılmasının etken olduğunu belirten Taşkın “Belediyemizin bütçesi 100 milyon Tl yi aştı.Bunda da yerel kaynaklarımızın arttırılması önemli bir etkendir. Bunu önemsiyoruz.

Geçen yıl 65 bin ton sıcak asfalt kullandık.Parke yollar dışında  38.5 Km  asfalt yol yaptık.Bu yılda 80 bin ton asfalt ve ayrıca parke alımı için ihaleye çıktık. 44 km kanalizasyon şebekesi döşedik.Kurtalan ve Aydınlar Caddelerindeki 400 lük boruları 800 lük borularla değiştirdik. Artık bu yollarımızda yağmur suyu kanallarında tıkanma olmayacak. Bu yılda ford kavşağından Tillo Caddesine kadar olan 8 km lik yolu asfalt kaplayarak düzenlemesini yapacağız.” Dedi.

Park ve bahçelere büyük önem verdiklerini ifade eden Taşkın göreve geldiklerinde ildeki 17 parkın harap durumda olduğunu belirtti. Öncelikle bunları gözden geçirdiklerini belirten Taşkın  “Bunları gözden geçirdik. Bakımlarını yaptık. Bunlara 5 park daha ilave ettik.

Ayrıca 2018 yılında büyüklü küçüklü 22 adet parkın yapımı daha ihaleye çıktık. Çocuk Dünyası parkımız bitti ve hizmete girdi.Kızlartepesi parkında çalışmalar devam ediyor. 200 bin ağaç dikimini gerçekleştirdik.Parklara ve uygun olan kamu alanlarına 500 adet çatılı bank yerleştirdik. 17 adet spor sahası yaptık.Şeklinde konuştu.

Ilısu Barajının tamamlanmasının ardından Botan Barajındaki keson kuyuların Siirt’e su sağlamaya devam edeceklerini ve buna ilişkin emrin Ormanı ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr.Veysel Eroğlu tarafından verildiğini belirten Taşkın, sokak hayvanları için yapılacak merkez için arazi tahsisi yapıldığını  ve bu yıl içinde bu merkezin yapımının gerçekleştirileceğini söyledi.

Sosyal Belediyecilik çalışmalarına da önem verdiklerini belirten Taşkın bu alanda yapılan çalışmalardan örnekler verdi. Taşkın asker nişan düğün ve doğum çantalarını verdiklerini tazeyi ve defin işlemlerini yürüttüklerini  belirtti. Bunların yanında yaşlılara sağlık ve temizlik hizmeti verdiklerini söyleyen Taşkın çeşitli yarışmalar vekültürel etkinlikler düzenlediklerinide hatırlattı.Taşkın kurdukları hayır çarşısında yoksullara giyecek yardımında bulunduklarını belirterek, bu çalışmayı çok önemsediklerinide vurguladı.

2018 yılında yapmayı planladıkları çalışmalara da değinen Başkan vekili Taşkın “Eski devlet hastanesi arazisi için TOKİ ile görüşmelerimiz devam ediyor. Buradan 4.5-5 dönümlük bir araziyi almak için sözlü olarak anlaştık. Buraya da bir park yapacağız. Burayla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Helvacılar Çarşısında düzenleme çalışmalarını gerçekleştireceğiz.

Eski otogar alanına kadınlara hizmet verecek bir merkez kuracağız. Ayrıca katlı otopark projemiz var. İlçe oto garını iki ayrı yerde oluşturmayı planlıyoruz.Tillo, Şirvan ve Pervari için eski Pervari Durağı olarak bilenen yerde olacak. Diğer ilçelerimiz içinde yeni otogarın yanındaki alanı belirledik. Sebze halini Kasaplar deresine taşıyoruz. Burada 25 dönümlük bir alanda yeni sebze halini kuracağız.” Dedi.

Başkan Vekili Taşkın daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Program çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.