Bu haber kez okundu.

Siirt Üniversitesinde “Çocuk Üniversitesi” Projesi Başladı
banner229

Siirt Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında,  ilk öğretim öğrencilerinin Üniversite öncesi tecrübe ve becerileri kazanmak maksadıyla kurulan “Çocuk Üniversitesi” projesi start aldı.

Projenin başlaması nedeniyle Siirt Üniversitesi Kezer kampüsünde bir tören düzenlendi. Projenin tanıtım videosunun izlenmesinin ardından,Projenin koordinatörlüğünü yapan Siirt Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim görevlisi Doç.Dr Esef Hakan Toytok, gerçekleştirdikleri projede amaçlarının ilköğretim öğrencilerinin, Üniversitesi hayatı öncesi Yüksekokul tecrübelerini kazanmak ve ilerde tatbik etmek olduğunu belirtti.

Ortaokul 6. sınıf öğrencisi 100 öğrencinin yararlanacağı projenin yirmi hafta süreceğini belirten Toytok, ilk on haftada bilim ve sanat eğitimi verileceğini ardından öğrencilerin ikinci on haftada bir bilim dalına yoğunlaşacaklarını söyledi. Eğitimlerin ardından Ankara’ya gidileceğini ve Ortadoğu Teknik Üniversitesi ile Feza Araştırmaları Merkezinde deneyler yapılacağını belirtti.

Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman ise amaçlarının üniversiteyi, ömür boyu eğitim anlayışına uygun hale getirmek olduğunu belirtti. Üniversitelerin ön lisans lisan ve yüksek lisans veren kurumlar olarak algılandığını belirten Rektör Erman “Son yıllarda bu algı değişti. Artık ömür boyu eğitim ön plana çıktı. Bizde üniversitemizi ömür boyu eğitime hazır hale getirmek istiyoruz. Bu amaçla bu projeyi hazırladık ve hayata geçiriyoruz.” dedi.

Törene Vali Vekili Bünyamin Kuş, Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, Baro Başkanı Av. Nizam Dilek, Valilik Sosyal Projeler Müdür Vekili Hadi Başak, proje uzmanı Ömer Günzit, üniversite yöneticileri, öğretim üyeleri, öğrencilerle velileri katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.