Bu haber kez okundu.

Siirt Üniversitesi Arama Kurtarma Takımı Doğada Arama Kurtarma Eğitimi ve Doğada Yürüyüş Etkinliği Yaptı
banner229

Siirt Üniversitesi Afet ve Acil Durum Koordinatörlüğü Arama Kurtarma Takımı ve Siirt Üniversitesi Sivil Savunma ve Kurtarma Topluluğu öğrencileri, 23 Nisan 2024 tarihinde Doğada Arama Kurtarmaya Yönelik Eğitim ve Doğa Yürüyüşü yapıldı.

Siirt'in Eruh İlçesi Bozatlı Köyü'nden başlayıp Mişar Dağlarından Bağgöze Bucağın'da sona eren 17 kilometrelik bir rota üzerinde gerçekleşen etkinlik, doğada arama-kurtarma eğitimi ve doğa yürüyüşü gibi pek çok aktivite yapıldı.

Katılımcılara, Koordinatör Dr.Öğretim Üyesi Malik DURMAZ ile Koordinatör Yardımcısı Şube Müdürü İbrahim DİNLER tarafından doğada temel ilk yardım, harita ve pusula kullanımı, arazi yürüyüşü teknikleri, acil durum sinyal verme yöntemleri gibi konularda eğitim verildi.

Ayrıca Öğrenci topluluğu danışmanı Doç.Dr.Mehmet FİDAN tarafından endemik bitki türleri, koruma altındaki orkideler, bölgenin botanik çeşitliliği ve ekolojik denge ile ilgili uygulamalı eğitimler verildi.

Etkinlik sırasında Bozatlı Köyü ve Bağgöze Köyü'nün doğal güzellikleri, endemik bitki türleri, koruma altındaki orkideler ve kaya mezarları rota üzerindeki önemli noktalardı. Katılımcılar, doğada arama-kurtarma becerilerini geliştirirken aynı zamanda ekolojik denge hakkında bilgi edindiler.

Etkinliğin sonunda Koordinatör Dr.Öğretim Üyesi Malik DURMAZ ve Öğrenci Topluluğu  Danışmanı Doç.Dr. Mehmet FİDAN tarafından yapılan konuşmalarda, etkinliğin durum değerlendirmesi yapıldı.

Yapılan konuşmalarda etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçen Siirt Üniversitesi Rekörü Prof.Dr. Nihat ŞINDAK’a, Siirt Valiliğine, Siirt  İl Jandarma Komutanlığı yerel birimlerine ve etkinlik sonrası ekibi karşılayıp ikramda bulunan Bağgöze Bucağı Muhtarı İslam SEVGİN’e ve köy halkına teşekkür ettiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.