Bu haber kez okundu.

95 Bin Öğrenci İçin İlk Ders Zili Çaldı
banner229

Siirt'te 2017-2018 eğitim ve öğretim yılı, Eşref Bitlisİlkokulunda düzenlenen törenle başladı.

Törene, Vali Vekili Bünyamin Kuş, İl Milli Eğitim Müdürü Fethi Suay, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Törende konuşan Milli Eğitim Müdürü Suay, kent genelinde 95 bin öğrencinin yeni dönemde eğitim ve öğretime başladığını belirterek, "Bugün ayrı bir heyecanla eğitim ve öğretim yılını başlatmış bulunuyoruz. Bu yıl yeniliklerle dolu bir eğitim ve öğretim yılı başlatacağız. Bilhassa okullarımızın bakım ve onarımı tamamlandı ve onarılarak eğitime hazır hale getirildi. En çok bu yıl üzerinde duracağız 51 alanda yeni eğitim müfredatı üzerine duracağız. Eğitim müfredatına yönelik kitaplar çıkarıldı ve okullarımızda öğrencilerin masalarına bırakımdı" dedi.

Vali Vekili Bünyamin Kuş'ta yaptığı konuşmada toplumların geleceklerini garantiye almak istediklerini ve bunu da eğitim ve öğretim çalışmaları ile sağladıklarını söyledi. Kuş “Geleceklerini sağlama almak isteyen toplumlar eğitim ve öğretim çalışmalarına ağırlık vererek sağlarlar.” Dedi.
Öğrencilerin tören alanında şiir okuması ve ikinci sınıftan bazı öğrencilerin yeni okula başlayan birinci sınıf öğrencilerine çiçek vermesiyle devam eden tören, yetkililerin sınıflara geçip, öğrencilerle sohbet etmesiyle sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.