Bu haber kez okundu.

“Türk Mutfağı Haftası” Siirt’te Çeşitli Etkinliklerle Kutlanacak...
banner229

T.C. Cumhurbaşkanlığı ve Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi'nin himayelerinde, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteği ile hazırlanan “Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı” kitabından hareketle hayata geçirilen “Türk Mutfağı Haftası”, 2022 yılından itibaren ülkemizde ve dış temsilciliklerimiz aracılığıyla tüm dünyada dikkat çekecek düzeydeki etkinliklerle kutlanmaya başlanmıştır.

Bu kapsamda ilimizde de; Siirt Valiliği himayelerinde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinasyonunda çeşitli etkinlikler düzenlenerek “Türk Mutfağı Haftası” kutlanacaktır.

”PANEL VE SÖYLEŞİ”

Haftanın açılış programı, 25 Mayıs 2023 Perşembe günü saat 11.30’da Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’ne ait Tarım Müzesi ve Eğitim Merkezi’nde düzenlenecek olan panel ve söyleşi programı ile başlayacak.

 “YÖRESEL YEMEK FOTOĞRAF SERGİSİ” 

Buradaki program, kentin zengin mutfağında yer alan yöresel yemeklerin yer aldığı Fotoğraf Sergisinin gezilmesi ile sona erecek.

 “YÖRESEL YEMEK STANTLARININ AÇILIŞI VE ÖDÜL TÖRENİ”

Aynı gün devam edecek program ’15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda çeşitli etkinliklerle devam edecektir.
Düzenlenecek yemek yarışmasında görev alan Jüri üyelerinin yapacağı değerlendirmelerin ardından dereceye girenler ödüllendirilecek.

Açılış konuşmaları, ödül töreni ve halk oyunları gösteri ile devam edecek program, vatandaşlara yemek ikramları ile sona erecek.

Türk Mutfağı Haftası etkinliklerine tüm vatandaşlarımız davetlidir.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.