Bu haber kez okundu.

Kestane Tezgâhta 12 TL’ye Kebabı 30 TL’ye Satılıyor
banner229
Kış mevsiminin vazgeçilmez kuruyemişlerinden kestane, havaların yeni yeni soğumaya başladığı ilimizde tezgâhlardaki yerini aldı. Kilosu 12 TL olan çiğ kestanenin kebabı ise 30TL’den satılıyor.
Havaların yeni yeni soğumaya başlamaya başladığı Siirt’te kış meyvesi kestane pazar ve seyyar tezgâhlarında yerini aldı. Kalitesi ve büyüklüğüne göre kilosu 8-12 TL olan çiğ kestanenin kebabı ise 30 TL’yi buluyor.
Siirt şehir merkezinde kestane satan Hüseyin Yılmaz, çiğ kestaneyi 8 ila 12 TL’den sattıklarını belirtti. Kış mevsiminin geç geldiği ilimizde kestane mevsiminin de geç başladığını ifade eden Yılmaz, satışlarından ise memnun olduğunu söyledi.
Siirtlilerin severek yediği kestane kebabının soba üzerinde yapıldığını dile getiren Yılmaz, apartmanlarda ise bunun fırınlarda ve tavada yapılabildiğini söyledi.
Kestanenin faydaları saymakla bitmiyor
Kestanenin adeta bir sağlık deposu olduğu biliniyor. Kestanenin hafıza eksikliğinde oldukça güçlü bir besin olduğunu belirten uzmanlar içerisinde fosfor, magnezyum, klor, kalsiyum, demir, sodyum ve özellikle potasyum mineralleri ile B1, B2 ve C vitaminlerini barındıran kestanenin tüketilmesini tavsiye ediyor.
Kalp ve kas sistemini uyarıp organizmanın su dengesini de düzenlediği belirtilen kestanenin ayrıca kan dolaşımını hızlandırdığı, içerisindeki lifler sayesinde bağırsak hareketlerini düzenlemeye yardımcı olduğu ve kabızlığı önlediği vurgulanıyor.

Anahtar Kelimeler:
SiirtKestane
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.