Bu haber kez okundu.

406 Vatandaş Adını Veya Soyadını Değiştirdi
banner229

Siirt’te bu güne kadar 406 vatandaş mahkeme kararı olmaksızın ad ve soyadlarında düzeltme ve değişiklik yaptı.

İl Vatandaşlık ve Nüfus İşleri  Müdürü  Bülent Cömert, Nüfus Hizmetleri Kanununda yapılan değişiklikle 17 Kasım 2017 tarihinden itibaren iki yıl süreyle vatandaşlara ad ve soy adlarındaki imla hataları ve küçük düşürücü  durumları düzeltme hakkının verildiğini hatırlattı.

Ad ve soyadlarında imla hatalarının düzeltilmesinin yanı sıra küçük düşürücü, lakap şeklindeki soyadlarının da il idare kurulu kararıyla bir defaya mahsus olmak üzere değiştirilebildiğini söyledi.

Cömert “Adlarda imla ve yazım hataları ile soyadlarındaki küçük düşürücü  ve alay konusu olabilecek olan soyadlarının  il idaresi kurulu kararı ile değiştirilmesi söz konusudur. Bu güne kadar 406 başvuru yapılmıştır. Bunların büyük bir kısmının işlemleri de tamamlanmıştır.

Bunlara örnek vermek gerekirse Alı adı Ali, Ayşa adı Ayşe, Cineti adı Cennet, İncil adı İnci olarak değiştirildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.