Bu haber kez okundu.

3 TERÖRİSTİN ETKİSİZ HALE GETİRİLDİĞİ ERUH/YASSIDAĞI BÖLGESİNDE MÜHİMMAT VE YAŞAM MALZEMELERİ ELE GEÇİRİLDİ
banner229

Siirt’in Eruh ilçesi yassıdağı bölgesinde 3 teröristin etkisiz hale getirildiği operasyondan terör örgütü PKK'ya ait mühimmat ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

Siirt Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada:Siirt İl Jandarma Komutanlığı unsurlarınca yapılan titiz ve planlı çalışmalar neticesinde; Siirt İli Eruh İlçesi Yassıdağ bölgesinde faaliyet gösterdiği değerlendirilen PKK/KCK terör örgütü mensuplarına yönelik Eren-13Operasyonu kapsamında 17.05.2021 tarihinde icra edilen Yakın Hava Destekli operasyon sonucu (3) BTÖ mensubu silah, teçhizat ve malzemeleri ile birlikte etkisiz hale getirilmiştir.

Söz konusu bölgede JÖH (Jandarma Özel Harekât), GK (Güvenlik Korucusu) ve METİ(Mayın ve El Yapımı Patlayıcı Tespit İmha) Timleri tarafından icra edilen arazi taraması faaliyeti sonucu; bölücü terör örgütü mensuplarına ait (2) Adet AK-47 KaleşnikofPiyade Tüfeği, (1) Adet M-16 Piyade Tüfeği, (2) Adet El Bombası, (5) Adet Şarjör ve bol miktarda örgütsel döküman, gıda ile bol miktarda yaşam malzemeleri ele geçirilmiş olup, terör örgütü mensuplarınca kullanıldığı tespit edilen sığınak/barınaklar imha edilerek, kullanılmaz hale getirilmiştir.

Siirt İl Jandarma Komutanlığı, başta terörle mücadele görevleri olmak üzere, kamu düzeni ve huzurun devamı ile genel emniyet ve asayişin sağlanması için milletin emrinde kararlılıkla görevine devam etmektedir.

​Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

SİİRT VALİLİĞİ

İHLAS HABER AJANSI

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.